Όλοι μαζί για την Πάρνηθα! Το δικό μας Βουνό!

Περιβαλλοντική δράση για ζωντανή εξερεύνηση στο βουνό της Πάρνηθας και ευαισθητοποίηση για την προστασία και την πρόληψη από τις δασικές πυρκαγιές. 

Μια πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς με την συμμετοχή του ΣΕΟ Αθήνας και τη συμβολή της περιβαλλοντολόγου  Αποστολάκης Στέλλας.

Το σημείο συνάντησης θα είναι η θέση Μόλα στις 10:00 π.μ. και μετά την κουβέντα θα ακολουθήσει περίπατος σε κοντινό μονοπάτι με χαμηλό βαθμό δυσκολίας. Η διάρκεια θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλά 

δε θα ξεπεράσει  τη μία ώρα. 

Κάθε γονέας θα συνοδεύει από 1 παιδί και θα έχει την πλήρη ευθύνη του.

‘Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον κατάλληλο ρουχισμό και υποδήματα (άνετα, αθλητικά ρούχα και υποδήματα) , νερό, καπέλο, αντιηλιακό και ίσως ένα ελαφρύ σνάκ.

Όσοι έχουν αλλεργίες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και τα απαραίτητα φάρμακα.

Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η σημασία της προστασίας της Φύσης και ειδικά μετά την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα, να επισημανθεί το μέγεθος της καταστροφής και οι συνέπειες της.

Οι ορειβάτες, συνοδοί θα μιλήσουν στα παιδιά για τις βασικές αρχές των αθλημάτων βουνού, για την μαγεία της εξερεύνησης και της περιπέτειας, για την ορειβατική ζωή και δράση. 

Η  περιβαλλοντολόγος θα προσπαθήσει με παιγνίωδη τρόπο να αφυπνίσει την περιβαλλοντολογική συνείδηση των μίκρων μας φίλων καθώς και  να αποκτήσουν γνώσεις σε σχέση με το βουνό της Πάρνηθας.

Σχετικά με τον ΣΕΟ:

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) ιδρύθηκε το 1956 προσπαθώντας να καλύψει την ανάγκη ύπαρξης ενός καθαρόαιμου ορειβατικού – αναρριχητικού σωματείου στη χώρα μας, όπως στα διεθνή – τότε – πρότυπα. Είναι ένας σύνδεσμος που αποτελείται κυρίως από ορειβάτες και διοικείται από ορειβάτες με σκοπό και δραστηριότητα καθαρά ορειβατικούς.

Οι ορειβάτες είναι πιστοποιημένοι, εκπαιδευμένοι και πολύ καλοί γνώστες του βουνού γενικά και πάρα πολύ ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.

Σχετικά με την Περιβαλλοντολόγο  Αποστολάκη Στέλλα:

Περιβαλλοντολόγος, εργάζεται ως καθηγήτρια στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικών Σπουδών – Τμήμα Επιστήμης και Μαθηματικών του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας, καθώς και στο Πρόγραμμα Αριστείας του ΑΜΚ. Επίσης είναι Συντονίστρια του Προγράμματος (BSc/Hons) Περιβαλλοντικών Σπουδών καθώς και Πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Κέντρου Αριστείας για την Βιωσιμότητα (Centre of Excellence for Sustainability) του Κολλεγίου.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.