Με αφορμή την κατάρρευση της σκηνής του δημοτικού θεάτρου, που έθεσε σε κίνδυνο του μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ασφάλεια των παιδιών, που είναι αυτονόητη υποχρέωση των αρμοδίων, τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες, όταν αυτές γίνονται σε υποδομές του Δήμου ή άλλων δημόσιων φορέων.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου και ενώνουμε τη φωνή μας στη διαμαρτυρία και στην απαίτησή τους να παρθούν τώρα μέτρα, με ευθύνη του Δήμου, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα.

Είναι απαράδεκτο όταν πρόκειται για την ασφάλεια των παιδιών να γίνονται μπαλάκι οι ευθύνες και τελικά να μη φταίει κανείς (!) για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, που η έκβασή του θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη.

Μας ανησυχούν και μας εξοργίζουν φράσεις που ακούγονται από τους αρμόδιους ότι μέσα από τέτοια περιστατικά «βελτιωνόμαστε»! Τα παιδιά μας και η ασφάλειά τους δεν είναι πειραματόζωα κανενός, ούτε μέσα, ούτε έξω από το σχολείο.

Συμμετέχουμε στις διαμαρτυρίες που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου σε συνεργασία με το 15μελες των μαθητών και τον Σύλλογο Διδασκόντων, διεκδικώντας να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα από το Δήμο και κάθε αρμόδιο φορέα.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.