Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν τον πόνο ενός γονιού που χάνει το παιδί του μέσα στο σχολείο και μάλιστα την ώρα που αυτό λειτουργεί! Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αγανάκτηση, αλλά και τον θυμό που νιώθουμε όλοι για το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες. Επιτέλους, σταματήστε να παίζετε με την ζωές και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών!

Στο 9ο δημοτικό Σχολείο Σερρών χάθηκε άδικα η ζωή ενός μαθητή και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Το μόνο που βλέπουμε όμως από εκείνη την ώρα, είναι ένα γαϊτανάκι αλληλοκατηγοριών για το ποιος είχε τελικά την ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, το οποίο προκλήθηκε από εργασίες στο λεβητοστάσιο!

Θα πρέπει πια να τερματίσει το «κρυφτούλι» των ευθυνών!
Ο γονέας έστειλε το παιδί του στο σχολείο ως όφειλε και όλοι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στέρησαν τη ζωή ενός παιδιού και ερήμωσαν την ζωή των γονιών του! Τα σχολεία μας θα πρέπει να είναι ασφαλή και αυτό δεν μπορεί να μην είναι προτεραιότητα για τους δήμους και κάθε αρμόδιο!

Το ζούμε κι εμείς καθημερινά με τις «παγίδες» που συναντάμε στα υποσυντήρητα προαύλια, την έλλειψη ακόμα και αλεξικέραυνων, την παντελή έλλειψη αντισεισμικών ελέγχων και προστασίας, τα κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια.

Το συναντάμε στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, που δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό για να ανταποκριθούν στις ανάγκες συντήρησης και ελέγχου, στα λίγα χρήματα που δίνονται κάθε χρόνο για νέα σχολεία και ασφαλείς υποδομές, ενώ θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να τα πληρώνει όλα αυτά, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα. Πόσο μάλλον να χάνονται ζωές!

Ζητάμε εδώ και τώρα να αποδοθούν οι ευθύνες για το τραγικό συμβάν στις Σέρρες σε κάθε αρμόδιο. Θεωρούμε απαράδεκτο να γίνονται οποιεσδήποτε τεχνικές εργασίες στο σχολείο την ώρα που αυτό λειτουργεί.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα μέτρα για να πηγαίνουν και να γυρνάνε τα παιδιά μας ασφαλή στα σχολεία.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ’ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ!

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.