Μετά από δύο χρόνια διακοπής των μαθημάτων με την τηλεκπαίδευση να υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία, η συγχώνευση και η κατάργηση τμημάτων είναι ενέργειες αδικαιολόγητες που στερούνται εκπαιδευτικής αξίας και λογικής. Κυρίως κάτω από τις παρούσες συνθήκες όπου δεν έχει σημάνει η λήξη της πανδημίας και η σχολική κοινότητα

ταλαιπωρείται ακόμα εξαιτίας του κωρονοϊού, την ώρα που οι μαθητές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να καλύψουν τα μαθησιακά κενά των κλειστών σχολείων και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με τις οικογένειές τους να επιβαρύνονται πάλι οικονομικά για να τους στηρίξουν , τα πολυπληθή τμήματα και το στρίμωγμα των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας που επιφέρει η  κατάργηση τμημάτων είναι καταστροφικά για την εκπαιδευτική διαδικασία, την υγεία και την ασφάλεια μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Η εκπαίδευση δεν είναι προϊόν ούτε οι μαθητές αριθμοί σε αίθουσες για να αντιμετωπίζονται με γνώμονα την εξυπηρέτηση οικονομικών όρων.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε κατάργηση τμήματος στα σχολεία της Νέας Σμύρνης και ζητάμε να λειτουργήσει το συντομότερο το τμήμα της Α τάξης του 6ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης που καταργήθηκε.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.