Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

 Με το άνοιγμα των σχολείων, και φέτος, μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και παραμένει άγνωστο πότε θα αρχίσει η διανομή τους.

 Σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα και με την ακρίβεια να ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι και για τα βασικά είδη του νοικοκυριού μας, η κυβέρνηση δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την έναρξη του προγράμματος από την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής των γευμάτων στα σχολεία.

 Τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένα μέτρο ανακούφισης για αρκετές οικογένειες, ενώ για κάποιες είναι και το μοναδικό γεύμα που μπαίνει στο σπίτι.

 Το σχολείο πρέπει να αποτελεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, που να προάγει τις ορθές διατροφικές επιλογές των μαθητών και να λειτουργεί ως εκπαιδευτικό μέσο πρακτικής εφαρμογής των αρχών υγιεινής διατροφής., βελτιώνοντας την υγεία, τη σωστή τους ανάπτυξη, την κοινωνικοποίησή τους και τις μαθησιακές δυνατότητές τους.

 Αναγνωρίζοντας τη συμβολή των σχολικών γευμάτων στην στήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και στον αποκλεισμό των κοινωνικών ανισοτήτων η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας αιτούμαστε την επέκταση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα’’ στα νηπιαγωγεία του Δήμου μας από τη σχολική χρονιά 2022-2023.

 Οι καλές και υγιεινές συνήθειες αποκτώνται και εμπεδώνονται όταν ξεκινάνε από τη νηπιακή μας ζωή .

 Σε συνεργασία και με συντονιστικές ενέργειες, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και τον ΟΠΕΚΑ, ευελπιστούμε στις άμεσες ενέργειες σας για την

 άμεση έναρξη διανομής των σχολικών γευμάτων και την ένταξη των νηπιαγωγείων μας στο πρόγραμμα ‘’Σχολικά Γεύματα’’

 δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή σας στην ελληνική οικογένεια με μέριμνα για το κάθε παιδί.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.