Η συντονισμένη, ενωτική και αποφασιστική πίεση και διαμαρτυρία έχει αποτελέσματα!

Συνεχίζουμε…

   Η αδυναμία του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας, του Νοσ. Παίδων «Αγ. Σοφία» να διενεργήσει χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, με λίστα αναμονής που φτάνει τα 3.000 παιδιά για τακτικά χειρουργεία και 21 βρέφη για χειρουργείο καρδιάς, σε συνδυασμό με την αδυναμία πραγματοποίησης εργαστηριακών εξετάσεων λόγω έλλειψης προσωπικού, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

   Κάτω από την αγωνιστική πίεση των εργαζομένων του Νοσοκομείου και τη γενικότερη κατακραυγή υγειονομικών και γονέων, με αποκορύφωμα την κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης, με αίτημα μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό, Κυβέρνηση, Υπ. Υγείας και η Διοίκηση του παιδιατρικού νοσοκομείου υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση, προκηρύσσοντας έναν αριθμό μόνιμων θέσεων για την κάλυψη κάποιων πρώτων βασικών κενών.  

   Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συνεχίζουν τον αγώνα τους για να υλοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους, ώστε το προσωπικό να μπορεί να δουλεύει αξιοπρεπώς και να προσφέρει στα παιδιά την υγεία που τους αξίζει τον 21ο αιώνα.

   Εμείς, οι γονείς της Αττικής, συνεχίζουμε τον δικό μας αγώνα, στο πλάι των υγειονομικών μέχρι να υλοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας που αφορούν:

  • Την ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων!
  • Οι δημόσιες νοσοκομειακές δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης όπως και οι δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία) να ενισχυθούν ΑΜΕΣΑ με μόνιμο προσωπικό και να λειτουργούν όλο το 24ωρο, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

& ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.