Προς: Υπουργό  Υγείας, κο  Πλεύρη  Αθανάσιο

Κοινοποίηση: Υπουργό  Παιδείας &  Θρησκευμάτων, κα  Κεραμέως  Νίκη

Θέμα:  Άμεση ενίσχυση και στελέχωση του νοσοκομείου  Παίδων «Αγία Σοφία»

Αξιότιμη Κυρία, αξιότιμε Κύριε,

   Ως Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής  θέλουμε να σας εκφράσουμε  το αισθήματα αγανάκτησης και ντροπής  για  την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο όχι μόνο της Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας.

  Θεωρούμε ΝΤΡΟΠΗ το 2022:  3.000 παιδιά να βρίσκονται σε αναμονή για χειρουργείο.

21 βρέφη!!! να είναι σε λίστα αναμονής για χειρουργείο καρδιάς και ταυτόχρονα να αναστέλλονται τακτικά χειρουργεία, τα εργαστήρια να είναι άδεια από προσωπικό, να μην πραγματοποιούνται απαραίτητες εξετάσεις για τα  παιδιά. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση  στο μεγαλύτερο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της χώρας είναι εγκληματικές και οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες γονείς.

    Για άλλη μια φορά μας σπρώχνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Αναρωτιόμαστε: Τι θα γίνει με όλα αυτά τα παιδιά που οι γονείς τους δεν αντέχουν οικονομικά;;;; Γιατί δεν στηρίζεται ένα Νοσοκομείο με τόσο μεγάλη πείρα στην παιδιατρική περίθαλψη;

 Το  ΔΣ  της Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής  και  τα ΔΣ των Ενώσεων της Αττικής  που  συνυπογράφουν  το  ΥΠΟΜΝΗΜΑ απαιτούμε :

  • Ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων!
  • Οι δημόσιες νοσοκομειακές δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης όπως και οι δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία) να ενισχυθούν ΑΜΕΣΑ με  μόνιμο προσωπικό και να λειτουργούν όλο το 24ωρο  ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες  όλου  του  πληθυσμού.     

 Το υπόμνημα προσυπογράφουν και οι Ενώσεις Γονέων:

1ου ΔΙΑΜΕΡ.ΑΘΗΝΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
2ου ΔΙΑΜΕΡ.ΑΘΗΝΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
4ου ΔΙΑΜΕΡ.ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
5ου ΔΙΑΜΕΡ.ΑΘΗΝΑΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
7ου ΔΙΑΜΕΡ.ΑΘΗΝΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΑΓΙΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ –  ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΦΥΛΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΑΧΑΡΝΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΒΥΡΩΝΑ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟY ΤΑΥΡΟΥ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟY ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ 4ου ΔΙΑΜΕΡ. ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 5ου ΔΙΑΜΕΡ. ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.