Προς: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Κοινοποίηση: Κοινοβουλευτικές ομάδες της Βουλής των Ελλήνων

 Θέμα: Άμεση ενίσχυση και στελέχωση της επιτροπής ΔΕΔΑ Αττικής

 Αξιότιμη Κυρία,

Ως Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής θέλουμε να σας θέσουμε τα εξής:

Οι ΔΕΔΑ είναι, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 51 του ν.4547/2018, πενταμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή Διεπιστημονικής Αξιολόγησης στην όποια προσφεύγουν γονείς και κηδεμόνες που διαφωνούν με το αποτέλεσμα της έκθεσης αξιολόγησης – γνωμάτευσης του ΚΕΔΑΣΥ, που συγκροτείται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η απόφαση της ΔΕΔΑ είναι οριστική.

Αυτή την στιγμή στη ΔΕΔΑ Αττικής, μοναδικό φορέα επαναξιολόγησης των αιτήσεων και των ενστάσεων για τις γνωματεύσεις των μαθητών από τα 12 ΚΕΔΑΣΥ της Αττικής, παραμένουν σε εκκρεμότητα 485 αιτήσεις επανεξέτασης μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σοβαρά ή μη προβλήματα μαθησιακά ή υγείας.

Η ολιγωρία αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα μαθητές που χρήζουν σύνθετης και απαιτητικής επιστημονικής και όχι μόνο, στήριξης, να αναμένουν, εδώ και μήνες, την οριστική γνωμοδότηση της ΔΕΔΑ ώστε να ενταχθούν στο κατάλληλο πλαίσιο και να λάβουν την ανάλογη αναγκαία ολόπλευρη βοήθεια.

Απαιτούμε άμεσα την ανασύσταση της Επιτροπής και την πλήρη στελέχωσή της ώστε να εξεταστούν όλα τα αιτήματα που είναι σε εκκρεμότητα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.