Προς  έκπληξή μας λάβαμε στις 05/03/2020, δελτίο τύπου από την Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, το οποίο αναφέρει ότι θεωρεί «απαράδεκτη» την κλήτευση εκπαιδευτικού μέλους του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Η διαδικασία ενεργοποιήθηκε μετά από επιστολές της Διευθύντριας και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου ΓΕ.Λ. Μαρκοπούλου προς  το 5ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής και εν συνεχεία στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κοινοποιώντας τους τα γεγονότα και ζητώντας τους να προβούν σε όλες τις έννομες ενέργειες που προβλέπονται.

Για όσους δεν γνωρίζουν αναφερόμαστε στην διανομή έντυπου υλικού κομματικού περιεχομένου εντός και στην είσοδο του σχολείου , από καθηγητή του σχολείου.

  Σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής σαν ανώτερο όργανο των Γονέων δεν ήρθε σε επικοινωνία με κάποιον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου αλλά ούτε και με εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου, πριν εκδώσει το δελτίο τύπου που προαναφέραμε και το οποίο καταδικάζουμε.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την ελεύθερη έκφραση ιδεών καθώς και τον γόνιμο προβληματισμό που γεννάται , όταν δεν καταπατώνται δικαιώματα αλλά και κανονισμοί που θωρακίζουν την ομαλή λειτουργία  των σχολικών μονάδων.

Πάγια θέση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου είναι να τηρείται η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την πάσης φύσεως κυκλοφορία υλικού στα σχολεία, «Εντός του χώρου των σχολείων δεν επιτρέπεται η διάθεση, η δωρεάν διανομή, η διακίνηση ή η πώληση πάσης φύσεως υλικού (εντύπου και μη), που κρίνεται ως διαφημιστικό, προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού. Ως χώρος του σχολείου εννοείται όχι μόνο αυτός του κτηρίου, αλλά και του προαυλίου και των εισόδων αυτού».

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.