Στο σημερινό πανδημικό περιβάλλον, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας διαμέσου του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων μας.

Ως Ένωση Γονέων Αλίμου πιστεύουμε ότι  μπροστά μας έχουμε να διαχειριστούμε συνδυαστικά  δύο αναγκαιότητες. Η πρώτη είναι η απρόσκοπτη συμμετοχή  όλων των παιδιών μας στην εκπαιδευτική διαδικασία και η δεύτερη  είναι η διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων ώστε η συμμετοχή των παιδιών και των εκπαιδευτικών να καταστεί ασφαλής στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα είναι πολλά και  πειστικές απαντήσεις  μπορούν να δοθούν μόνο διαμέσου της πλήρους αποσαφήνισης και εφαρμογής  όλων των υγειονομικών, παιδαγωγικών και διαδικαστικών παραμέτρων του εγχειρήματος.

Με καθορισμένη την  ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων της 3ης Λυκείου για την ερχόμενη Δευτέρα – 11/5/2020–  και με δεδομένες τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ,  θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εκτενώς αναφορικά με τις  μέχρι σήμερα ενέργειές σας καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επόμενων βημάτων ώστε να καταστεί ασφαλής και λειτουργική  η επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η μέθοδος και ο τρόπος εφαρμογής των σχετικών οδηγιών, οι τακτικές  απολυμάνσεις, η καθημερινή   καθαριότητα των χώρων και ιδίως των τουαλετών, η επάρκεια υγειονομικού υλικού, η περιοδική συντήρηση και η λειτουργία των κλιματιστικών, οι χωροταξικές διαμορφώσεις είναι σημαντικές παράμετροι για την  ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επίσης, εξίσου αυξημένη  θα πρέπει να είναι και η μέριμνά όλων μας  για όλους τους  μαθητές που για αντικειμενικούς λόγους καθίσταται αδύνατη η φυσική  παρουσία  τους  στις σχολικές αίθουσες  κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο. Πρέπει να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της εξ αποστάσεως  συμμετοχής τους.

Με έκδηλη την αγωνία μας αλλά και με δεδομένη την ισχυρή βούλησή  μας να συμβάλουμε γόνιμα και δημιουργικά στην προσπάθεια επαναλειτουργίας των σχολείων μας, αναμένουμε την άμεση ενημέρωσή μας και ταυτόχρονα ζητάμε:

  • Τη σύγκλιση των Σχολικών Επιτροπών είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε με φυσική παρουσία των μελών τους.
  • Την άμεση και διαρκή  ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Η επιτυχία της προσπάθειας προϋποθέτει την εγρήγορση και την  εποικοδομητική συμβολή  όλων μας.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.