Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε μια διαφορετική και πρωτόγνωρη πραγματικότητα.

Νέα δεδομένα & νέες συνθήκες.

Αποφασίστηκε η σταδιακή επάνοδο στις σχολικές αίθουσες.

Η ένωση μας διατηρώντας επιφυλάξεις, επισημαίνει μία σειρά θεμάτων που προκύπτουν από την επαναλειτουργία των σχολείων μας.

Η επαρκής καθαριότητα των σχολείων. Τώρα, όσο ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης νέου   προσωπικού καθαριότητος πλήρους ωραρίου και ειδικευμένου βοηθητικού προσωπικού (Σχολικοί νοσηλευτές και προσωπικό φύλαξης) , καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής λειτουργίας, με επαρκές υγειονομικό υλικό, μέσα προστασίας και κατάρτιση διαχείρισης πανδημίας.

Να τηρηθούν όλοι οι κανόνες εξασφάλισης της ασφάλειας μαθητών & εκπαιδευτικών κατά την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Να υπάρξει μέριμνα κάλυψης διδακτικής ύλης από σήμερα για την επόμενη μέρα, για την επόμενη σχολική χρονιά και κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς.

Να υπάρξει διάθεση ηλεκτρονικών μέσων σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για να λειτουργεί ισότιμα και απρόσκοπτα η τηλεκπαίδευση.

Να παρθούν ειδικά μέτρα στήριξης των μαθητών, γονέων & εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων που παραμένουν κλειστά.

Ειδικά προγράμματα από παιδοψυχολόγους & κοινωνικούς λειτουργούς για την ομαλή μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην μορφωτική διαδικασία μετά το στάδιο του εγκλεισμού. Χρειάζεται να βοηθηθούν τα παιδιά μας να καταλάβουν γιατί άλλαξε η καθημερινότητα τους.

Σχολικά κτήρια που να πληρούν τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής. Εξαιρετικά γερασμένα κτήρια, πληγωμένα από σεισμούς, κατασκευασμένα με απαρχαιωμένου τύπου προδιαγραφές, υπερπλήρη, καλούνται να καλύψουν τη νέα πραγματικότητα. Ο συνωστισμός θα είναι αναπόφευκτος. Δεν μπορεί να λειτουργήσει η σύσταση του υπουργείου για 15 μαθητές + εκπαιδευτικός με 1,5 μέτρο απόσταση (ούτε κάθετα, ούτε διαγώνια) και αυτό το γνωρίζουμε καλά όσοι έχουμε την εικόνα της πραγματικότητος στα σχολεία μας.

Ακούστε τους γονείς

Ακούστε τους μαθητές

Ακούστε τους εκπαιδευτικούς

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.