H Ένωση συλλόγων γονέων Δήμου Ηρακλείου Αττικής , σε όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα , με αίσθημα ευθύνης του ρόλου μας , απέναντι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα, παραμείναμε σιωπηλοί, δίνοντας το λόγο στους ειδικούς και την επιστήμη να μας οδηγήσει στην υπέρτατη προσπάθεια της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Από την ερχόμενη Δευτέρα μπαίνουμε σε μία νέα φάση , αφού οι μαθητές των Λυκείων επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες για να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα και τα Γυμνάσια.

 Με δεδομένο όλα όσα έχουν συμβεί το προηγούμενο διάστημα περιμέναμε να ενεργοποιηθούν τα θεσμικά όργανα του Δήμου μας για να προετοιμάσουμε αυτή την επάνοδο στις σχολικές αίθουσες. Μία επιστροφή που προβληματίζει έντονα και δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στην σχολική κοινότητα.

 Δυστυχώς όμως τα αρμόδια όργανα ( ΔΕΠ, Σχολικές Επιτροπές) δεν συνεδρίασαν καθόλου όλο αυτό το διάστημα, αλλά ούτε φρόντισε κανείς να μεριμνήσει για την ενημέρωση των διαδικασιών της επιστροφής στα θρανία…

 Ένα γενικόλογο δελτίο τύπου από τον Δήμο ήταν η μόνη μας ενημέρωση αφού δεν κληθήκαμε ούτε στην ενημερωτική συνάντηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές των Λυκείων της πόλης μας, στην οποία προφανώς ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος παιδείας και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής έκριναν την παρουσία της Ένωσης περιττή… 

Όπως περριτή κρίνεται και η ενημέρωση των μελών των θεσμικών οργάνων, που παραμένουν ανενεργά μιας και ακόμα “διερευνάται” η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης…

Η Ενωση με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανησυχεί για την επόμενη μέρα της σχολικής ζωής, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, ειδικά σε θέματα όπως αυτό της καθαριότητας που στην συγκεκριμένη κατάσταση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιστροφής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Μείζον θέμα λοιπόν η επαρκής καθαριότητα των σχολείων ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Το προσωπικό καθαριότητας πρέπει να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του κάθε σχολικού κτηρίου, ώστε να γίνεται καθαρισμός των σχολείων δύο φορές την ημέρα όπως εξαγγέλθηκε αλλά να καλυφθεί το κενό και για την νέα σχολική περίοδο.

 Είναι μια χρυσή ευκαιρία να δοθούν μόνιμες λύσεις – με πρόσληψη καθαριστριών με συμβάσεις αορίστου χρόνου- γιατί ο Σεπτέμβριος είναι κοντά …και τότε δεν θα μιλάμε για 15 μέρες μάθημα και προαιρετική προσέλευση των μαθητών , αλλά για μία ολόκληρη σχολική περίοδο.

 Επίσης για να τηρηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ,όσο αφορά τον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, πρέπει τα σχολεία μας να είναι επαρκώς εφοδιασμένα με υλικά καθαριότητας, αντισηπτικά, μάσκες για το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθαρίστριες αλλά και με υλικά όπως μεμβράνες για τα πληκτρολόγια στα εργαστήρια πληροφορικής.

 Η Δευτέρα 11 Μαΐου πλησιάζει , υπάρχουν αυτά τα υλικά στα σχολεία μας;;;

 Η Ενωση παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, και έχει καθήκον και υποχρέωση να μεταφέρει τις ανησυχίες των γονέων, ειδικά σε αυτές τις δύσκολές και πρωτόγνωρες καταστάσεις και να τους ενημερώνει. Ο ρόλος της είναι ουσιαστικός και όχι διακοσμητικός και το έχει αποδείξει με την παρουσία της στα αρμόδια θεσμικά όργανα, όσο τουλάχιστον αυτά συνεδρίαζαν.

 Με αγωνία για το “αύριο” της σχολικής ζωής αναμένουμε να πράξετε τα δέοντα..

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.