Με ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, σχετικά με την τοποθέτηση συστημάτων αναμετάδοσης και καταγραφής εικόνας και ήχου ( καμερών), στις αίθουσες διδασκαλίας.

 Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για την συγκεκριμένη απόφαση και θεωρούμε κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αλλά και της ελευθερίας των παιδιών μας, την υλοποίηση της.

 Η χρήση τέτοιων τεχνικών μέσων στο περιβάλλον της εκπαιδευτικής τάξης διαταράσσει το κλίμα αυτής , καθώς μέσα στην τάξη αναπτύσσονται και καλλιεργούνται διάλογοι και θεμιτές   “συγκρούσεις” – αλληλεπιδράσεις που προάγουν την συναισθηματική ανάπτυξη και ωρίμανση των παιδιών μας , μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης και υπό την προστασία και ασφάλεια των δασκάλων τους.

 Είναι ξεκάθαρο πως το διακύβευμα, στην συγκεκριμένη περίπτωση της ελευθερίας και της προστασίας των παιδιών μας και των δασκάλων τους  από οποιαδήποτε πρακτική , τύπου «Μεγάλου αδελφού» , δεν επιτρέπει την παραμικρή παραχώρηση !

 Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Γλυφάδας καλούμε όλα τα μέλη μας, αλλά και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, να σταθούν απέναντι με κάθε τρόπο στην όποια προσπάθεια για υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου και επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κάθε περαιτέρω αναγκαία  ενέργεια  μας με τελικό σκοπό την μη εφαρμογή του.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.