Η Ε.Σ.Γ.Δ.Μ τάσσεται εναντίον της 57233/Υ1/15.05.2020 απόφασής της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως, που αφορά την δυνατότητα απευθείας μετάδοσης μαθημάτων εντός της αίθουσας, για τους μαθητές που θα απουσιάζουν από το σχολείο , λόγω υπεύθυνης δήλωσης των γονέων τους ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν στο σπίτι άτομα που ανήκουν σε  ευπαθείς ομάδες .

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική γιατί αλλοιώνει την ουσία της φυσικής τάξης και την σχέση του εκπαιδευτικού με τους μαθητές, μία σχέση αλληλεπίδρασης, συμμετοχής, διατύπωσης αποριών, παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες, εντάσεις που μπορεί να προκύψουν κ.α. Το μάθημα στον φυσικό χώρο της αίθουσας σε καμία περίπτωση δεν είναι διάλεξη.  Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να εκτεθούν μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης της διδασκαλίας σε τρίτους(περιπτώσεις bullying).

Επιπρόσθετα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες αντιτίθενται στους κανόνες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επιτρέποντας την χρήση οπτικοακουστικών μέσων(κινητά,laptop,σταθερούς υπολογιστές) , όταν απαγορεύει ρητώς την χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές εντός της σχολικής μονάδας( η Ένωσή μας έχει τρέξει καμπάνια υπέρ αυτού), όταν απαγορεύει την βιντεοσκόπηση εκδηλώσεων και ζητά την συγκατάθεση των γονέων για την λήψη των αναμνηστικών φωτογραφιών. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση.

Υπάρχει άλλωστε και η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές που δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στο σχολείο στις 18/05/2020.  Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί η εκπαιδευτική τηλεόραση για αυτούς τους σκοπούς. Μία επιπρόσθετη λύση θα ήταν να διατεθούν ξεχωριστοί καθηγητές οι οποίοι θα βρίσκονται σε αίθουσα μόνοι τους και να παραδίδουν μαθήματα στους μαθητές με την μέθοδο της σύγχρονης εξαποστασεως εκπαίδευσης. Λύσεις υπάρχουν.

Καλούμε λοιπόν τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην επιτρέψουν την χρήση οποιουδήποτε μέσου για την απευθείας μετάδοση μαθήματος σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.