Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως αποφάσισε εν μέσω πανδημίας να καταθέσει πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.

Ένα πολυνομοσχέδιο που στην υποτιθέμενη διαβούλευση του είχε σωρεία αντιδράσεων από όλους τους φορείς της εκπαιδεύσεις.

Αντιδράσεις τις οποίες το Υπουργείο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Αντί να δώσει λύσεις στα αυξημένα τρέχοντα προβλήματα της σχολικής κοινότητας , η Υπουργός προτίμησε να καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση των μαθητών στα νηπιαγωγεία εντάσσοντας και τα αγγλικά σαν «μάθημα» , τη στιγμή που οδεύουμε στο δεύτερο έτος που τα προνήπια συνωστίζονται σε αίθουσες εκδηλώσεων και γυμναστήρια ,  αφού οι απαραίτητες υποδομές που είχε δεσμευτεί το υπουργείο αγνοούνται και οι αίθουσες για τα νήπια μετά βίας , και όχι σε όλες τις περιπτώσεις, καλύπτουν τα προβλεπόμενα μέτρα για το covid-19. 

Προτίμησε η Υπουργός να καταθέσει πολυνομοσχέδιο χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και να προβεί σε έκτακτες συμβάσεις 30 ημερών για  προσωπικό καθαριότητας προσπαθώντας να καλύψει προσωρινά το πρόβλημα , αντί να προβεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες που είναι αίτημα όλων των φορέων των σχολικών μονάδων. 

Προτίμησε η Υπουργός να καταθέσει πολυνομοσχέδιο , να καταθέσει τροπολογίες για κάμερες στις αίθουσες , να διαφημίζει τη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση , να εκδίδει εγκυκλίους για tablet και αμέσως να την διορθώνει γιατί άλλο εννοούσε , αλλά καμία κουβέντα για ενίσχυση των κονδυλίων για την παιδεία που από το 2010 έχουν υποστεί μείωση άνω του 50%. 

Καμία κουβέντα για τον υλικο-τεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζονται τα σχολεία και το πώς λειτούργησαν (όπως και όσα λειτούργησαν) την ασύγχρονη κατά το διάστημα του LOCKDOWN .

Απαιτούμε :

  1. Να αποσυρθεί άμεσα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  1. Να στηριχθεί     το     δημόσιο     σχολείο     και     να         αυξηθεί        η χρηματοδότηση .

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της 9ης ΙΟΥΝΙΟΥ που διοργανώνονται από τα Σωματεία Εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.