Ο πρώην πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, νυν εκλεγμένος με την παράταξη του Χουρσαλά και πρόεδρος του ΟΑΠ, δημοτικός σύμβουλος κ. Πάχος, σύρει στα δικαστήρια την Ένωση Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 εκδικάζεται μήνυσή του κατά της Προέδρου της Ένωσης, επειδή ανέγνωσε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 12/12/2018, την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία έγιναν διευκρινήσεις, εξηγήσεις, και για αυτό το θέμα και τελικά διορθωμένη, εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Η Ένωση Γονέων, ο θεσμικός φορέας των γονέων του Κορυδαλλού, εκπληρώνοντας το ρόλο της, αναδεικνύει, υπερασπίζεται και προωθεί τα συμφέροντα των γονέων και των μαθητών της πόλης μας, με ακεραιότητα. Από το 2018 και μέχρι σήμερα:

  • Ανέδειξε την προβληματική οικονομική διαχείριση, που δημιούργησε μεγάλες οφειλές για τις 2 Σχολικές Επιτροπές, συνολικά περί το 1 εκ. ευρώ.
  • Πίεσε τις δημοτικές διοικήσεις και αποκάλυψε τις τεράστιες ελλείψεις στα θέματα της πυροπροστασίας και των ανύπαρκτων αντισεισμικών ελέγχων.
  • Έφερε στην επιφάνεια τα σοβαρά κενά στη συντήρηση των σχολικών κτiρίων της πόλης μας, αλλά και το βασικό πρόβλημα της πόλης, την ανάγκη να ανεγερθούν νέα σχολεία σε όλη την έκταση του δήμου.

Μέχρι σήμερα, ακόμη και στις συνθήκες πανδημίας που επικρατούν, η Ένωση κάνει παρεμβάσεις, ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις και στέκεται δίπλα σε δεκάδες συλλόγους γονέων της πόλης, διεκδικώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Δυστυχώς φαίνεται ότι η επιτέλεση του θεσμικού της ρόλου δεν είναι αρεστή.

Από την άλλη, η πρώην διοίκηση Κασιμάτη, όπου ο κ. Πάχος υπήρξε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και η σημερινή διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου, όπου ο κ. Πάχος εξακολουθεί να είναι σημαντικό στέλεχος, έχουν εφαρμόσει πολιτικές, που στηρίζουν την υποχρηματοδότηση, υποβάθμισαν και συνεχίζουν να υποβαθμίζουν καθημερινά τις ανάγκες των σχολείων. Τις ανάγκες των παιδιών μας.

Θεωρούμε ότι η επιλεκτική δίωξη κατά της Προέδρου της Ένωσης, η οποία απλώς ανέγνωσε εισήγηση που εκπόνησε και εξέδωσε συλλογικά το Διοικητικό Συμβούλιο, αποσκοπεί στο να σιωπήσει η Ένωση και να μη διεκδικεί τα αυτονόητα για τους μαθητές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Κορυδαλλού:

  • εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στη διωκόμενη Πρόεδρό του,
  • καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή όσο και αντιδημοκρατική προσπάθεια τρομοκράτησης της Ένωσης Γονέων και του γονεϊκού κινήματος, και
  • καλεί τη Δημοτική Αρχή, τις Δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς της πόλης, να λάβουν άμεσα, και χωρίς υπεκφυγές, σαφή θέση επί του θέματος.

Εμείς θα συνεχίσουμε στον δρόμο των διεκδικήσεων και του αγώνα.

Η προσπάθεια υπονόμευσης του γονεϊκού κινήματος δεν πρόκειται να περάσει.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.