Είμαστε μία ανάσα πριν τη νέα σχολική χρονιά, σε μία νέα και δύσκολη πραγματικότητα.

Σε μία ήδη ανεπαρκή και ελλειμματική δημόσια παιδεία, τόσο σε κτηριακό όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού, έρχονται να προστεθούν και οι ειδικές συνθήκες λόγω πανδημίας.

Καλείστε να καλύψετε συνεχή και σχολαστική καθαριότητα και αερισμό των αιθουσών με επαρκές προσωπικό καθαριότητος καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου αλλά και επαρκές υγειονομικό υλικό και υλικά καθαρισμού.

Καλείστε να καλύψετε κάθε κενό προσωπικού καθαριότητος και σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας να έχουν ήδη τοποθετηθεί.

Καλείστε να παρέχετε σχολικά κτήρια ασφαλή , με αίθουσες φυσικά αεριζόμενες οι οποίες να πληρούν τις προδιαγραφές και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της μαθητικής κοινότητος.          

Η Ένωση μας από καιρό έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας για τα προβλήματα στα σχολικά μας κτήρια. Εν μέσω καραντίνας και καλοκαιριού υπήρξε ο χρόνος προκειμένου να γίνουν μελέτες και παρεμβάσεις έτσι ώστε στις 14/9 να παραδώσετε στα παιδιά μας τα σχολεία που χρειάζονται και αξίζουν.

Σημειώνουμε τη συστέγαση (σε κοντέινερ) στο 12ο δημοτικό, την άμεση ανάγκη της κατασκευής του 8ου γυμνασίου, την ανάγκη για πλήρη κτηριακό έλεγχο των 5ου & 11ου δημοτικών, τη συστέγαση (σε κοντέινερ) στο 9ο δημοτικό, την κάλυψη του θορύβου της Θηβών στο Νεστόριο και στο 1ο ΓΕΛ, τις μονώσεις-στεγανοποιήσεις των σχολικών μονάδων, τις ανακατασκευές των αύλιων χώρων, την ενεργειακή αναβάθμιση, την αντισεισμική θωράκιση, την ρύθμιση της καθαριότητος από την συστέγαση στο ειδικό δημοτικό κλπ.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την ανάγκη για μελέτη και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο μας, όμως η τεχνική υπηρεσία δεν προχωράει ούτε σε μελέτες, ούτε σε αιτήματα προς τις ΚΤΥΠ ΑΕ.

Υπήρξαν κονδύλια (όπως από τον σεισμό του 2019), προγράμματα (όπως τα Φιλόδημος), έξτρα επιχορηγήσεις λόγω covid19 (τον Μάιο 2020), νέα επιχορήγηση (για το άνοιγμα των σχολείων 9/2020), τα οποία έπρεπε να διαχειριστείτε προκειμένου να έχουμε τώρα ασφαλή κτήρια με επαρκή προσωπικό καθαριότητος πλήρους ωραρίου.

Καλείστε να βοηθήσετε να γυρίσουν τα παιδιά μας στα σχολεία τους και να μείνουν ασφαλή.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.