Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Β’ Κοινότητας Πειραιά, καλωσορίζει στη νέα σχολική χρονιά μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και γονείς. Μια σχολική χρονιά που ξεκινά με τον ασυνήθιστο τρόπο που τελείωσε η προηγούμενη. Με την επιδημία του Covid-19 να καθορίζει αποφασιστικά τις ζωές μας, συνεπώς και τη λειτουργία των σχολείων μας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πραγματικότητα τόσο στη δική μας ζωή, όσο και στη ζωή των παιδιών μας.

Ο φυσικός χώρος για την ομαλή κοινωνική ψυχική και νοητική ανάπτυξη ενός παιδιού είναι το σχολείο. Είναι αναντικατάστατη η δια ζώσης εκπαίδευση και η δια ζώσης αλληλεπίδραση στη σχολική κοινότητα. Συνεπώς η μόνη σωστή και υπεύθυνη στάση που πρέπει να έχουμε είναι ανοιχτά σχολεία με το διεκδικητικό μας πλαίσιο το οποίο βάζαμε και προ πανδημίας και ήταν και εφικτό. Και αν ήταν εφικτό προ πανδημίας, σήμερα είναι αναγκαίο.

Σε μια περίοδο που δεν προσφέρεται για εντυπωσιασμούς, απόλυτες δηλώσεις και υπερβολές είναι καίριο να επισημανθούν τα εξής:

  1. Μείζον θέμα, το οποίο πρέπει στην πράξη να διασφαλισθεί και όχι μόνο στις εξαγγελίες, η αυξημένη, σχολαστική καθαριότητα σε όλα τα σχολεία. Θεωρούμε την πλήρη καθαριότητα και απολύμανση ως βασικό μέσο αντιμετώπισης της εύκολης μετάδοσης του ιού. Δεδομένης της κατάστασης, εμμένουμε στην επαρκή κάλυψη όλων των σχολείων μας σχετικά με την καθαριότητα, καθώς και ως προς την επάρκεια όλων των μέσων και υλικών (αντισηπτικά και μάσκες) πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Στο ζήτημα της καθαριότητας απαιτείται μόνιμο και επαρκές προσωπικό.
  2. Αυτονόητο είναι ότι θεωρούμε ότι υπήρξε μέριμνα από το Υπουργείο, έτσι ώστε η έναρξη των μαθημάτων να μην συνοδευτεί με τα γνωστά κενά σε δάσκαλους και καθηγητές, που φτάνει Δεκέμβρης, και αν, για να καλυφθούν.
  3. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε το μερίδιο της ατομικής ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του εαυτού μας και της κοινωνίας από τον φονικό ιό. Η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει ότι η μάσκα αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προστασίας και οφείλουμε όλοι να εφαρμόζουμε τις σχετικές αποφάσεις της πολιτείας για τη χρήση της. Κάθε άποψη που παρεκκλίνει από τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για τον επικίνδυνο αυτό ιό είναι κατακριτέα και καλούμε τα μέλη μας και την κοινωνία να την καταδικάσει.
  4. Δυστυχώς στο Δήμο μας αλλά και σε όλη τη χώρα, υπάρχει έλλειψη σχολικών δομών, μεγάλος αριθμός των υπαρχουσών αιθουσών είναι μικρές και ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα είναι μεγάλος φθάνοντας μέχρι και 28 μαθητές ανά τμήμα ιδιαίτερα, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το πρόβλημα αυτό εν καιρώ πανδημίας αντιμετωπίζεται έως ένα μεγάλο βαθμό με την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ως Ένωση Γονέων διεκδικούμε περισσότερες σχολικές αίθουσες με λιγότερους μαθητές για ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά προπάντων για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας.

Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, Δήμος, Γονείς και Εκπαιδευτικοί, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές των Σχολείων της Πόλης μας, θα είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας!

Απαιτείται να δυναμώσουμε τους Συλλόγους Γονέων ώστε να γίνουν το ζωντανό κύτταρο του σχολείου και της γειτονιάς.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων, καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία του Δήμου μας!

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.