Αγαπητοί Γονείς-Κηδεμόνες,

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Μαραθώνα, εκπροσωπώντας χιλιάδες Γονείς & Παιδιά, αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας και να σας ενημερώσουμε, παραθέτοντας στοιχεία που συλλέξαμε, για την κατάσταση των Σχολείων στον Δήμο μας, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους.

Κατά γενική ομολογία η φετινή σχολική χρονιά 2020-2021, προβλεπόταν από τις αρχές του καλοκαιριού ότι θα ήταν πολύ δύσκολη.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, ήταν μόνο για τηλεοπτική κατανάλωση.

Το μόνο μέτρο που σκέφτηκε το Υπουργείο Παιδείας τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, ήταν οι «δωρεάν» μάσκες (μας κόστισαν πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ!!!) στα παιδιά, ούτε λόγος δεν έγινε για δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας για αποσυμφόρηση ή για παραπάνω εκπαιδευτικούς. Αλλά ακόμα και αυτό το τόσο απλό να γίνει, έγινε πρόχειρα και βιαστικά χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι μάσκες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω αφύσικου μεγέθους, από κανέναν. Πολλοί γέλασαν με αυτό που έγινε, αλλά νομίζουμε ότι θα έπρεπε να κλαίμε, γιατί εδώ μιλάμε για την ασφάλεια των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εμείς οι Γονείς ζούμε και συμμετέχουμε σε ένα θέατρο του παραλόγου. 

1ο Παράλογο:

Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους……….αλλά επιτρέπεται 27 ανήλικοι συν ο εκπαιδευτικός, δηλαδή 28 άτομα σε μία αίθουσα διδασκαλίας να κάνουν μάθημα.

2ο Παράλογο:

Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 άτομα σε γάμους………αλλά δημιουργούνται πολυπληθή τμήματα άνω των 25 ατόμων στην διδασκαλία ξένων γλωσσών, μετά τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν

3ο Παράλογο:

Όπως είπαμε και παραπάνω, θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους ………αλλά στοιβάζονται σε τμήματα των 20-22 νηπίων, στα νηπιαγωγεία του Δήμου.

4ο Παράλογο:

Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα στις 7:00, στις 8:00 και στις 9: 00 το πρωί…….αλλά στα σχολικά λεωφορεία μπαίνουν τουλάχιστον 50 -52 παιδιά για να πάνε από και προς το σχολείο τους, κάθε μέρα.

Ο παραλογισμός αυτός μόνο τα αντίθετα υγειονομικά αποτελέσματα θα επιφέρει και αυτό είναι σίγουρο.

Μπορεί κάποιος από το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει σε αυτόν τον παραλογισμό;;;; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ & ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, για να αντιμετωπίζονται καθ’ αυτόν τον απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο.

Η Ένωση μας, έχοντας έρθει σε επαφή με τις Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Μαραθώνα, την πρώτη εβδομάδα λειτουργία τους, σας μεταφέρει την γενική εικόνα, η οποία είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη μέσα στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που ζούμε. 

  • Γυμνάσιο Μαραθώνα

Μέσος Όρος όλων των τμημάτων πάνω από 25 παιδιά !!!!!

Πολλά τμήματα με 27 παιδιά

  • Λύκειο Μαραθώνα

Αύλειος χώρος που δεν αντιστοιχεί ούτε σε 2 τετραγωνικά ανά παιδί!!!

  • 1ο Λύκειο Νέας Μάκρης

Μέσος Όρος όλων των τμημάτων πάνω από 26 παιδιά !!!!!

Πολλά τμήματα με 27 παιδιά

  • 2ο Λύκειο Νέας Μάκρης

Αύλιος χώρος που δεν αντιστοιχεί ούτε σε 2 τετραγωνικά ανά παιδί!!!

  • 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης

Μέσος Όρος όλων των τμημάτων πάνω από 25 παιδιά !!!!!

  • 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης

Τα περισσότερα τμήματα είναι με 27 παιδιά!!!!

Μιλάμε λοιπόν για το σύνολο των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο μας, χωρίς καμία εξαίρεση.

Σε αυτήν την εικόνα πρέπει να προσθέσουμε και τις σχεδόν 500 !!! ώρες την εβδομάδα σε διδακτικά κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αυτή η εικόνα είναι εκρηκτική και δεν κρύβεται όσες μάσκες και να της φορέσει το Υπουργείο Παιδείας.

Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, που αδυνατεί να χειριστεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, η οποία στο όνομα της «εύρυθμης λειτουργίας» της «αγοράς», οδηγεί σε αδιέξοδο μια ολόκληρη κοινωνία.

Ως Γονείς, απαιτούμε

ΟΧΙ άλλα μέτρα από την Πολιτεία, που έχουν ως επίκεντρο το κόστος και την επίπτωσή τους στην οικονομία, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Να πάρει επιτέλους η Πολιτεία άμεσα μέτρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με επίκεντρο την Υγεία των Παιδιών & των Οικογενειών τους

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.