Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημήτριου κατά πλειοψηφία στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών τα οποία είναι  και αιτήματα όλης της σχολικής κοινότητας. Προστατεύουμε τις μορφές αγώνα που επιλέγουν οι μαθητές όταν αυτές λαμβάνονται μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. 

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να επιδείξουν ψυχραιμία και σύνεση και να σταθούν δίπλα στους μαθητές.

Η Δημόσια Εκπαίδευση προάγεται μόνο με ανοιχτά σχολεία και όχι με χαμένες διδακτικές ώρες εις βάρος των παιδιών μας.

Ποιος είναι όμως υπεύθυνος για τις καταλήψεις των σχολείων ως  εσχάτη μορφή διεκδίκησης των μαθητών; 

Ο μοναδικός Υποκινητής αυτής της κατάστασης είναι το Υπουργείο Παιδείας που αρνείται να ακούσει την φωνή σύσσωμης της σχολικής κοινότητας και να προσέλθει σε διάλογό δίνοντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα της.

Η κυβέρνηση, μέσω των δηλώσεων της Υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως , στις 30 Σεπτεμβρίου, προχωρεί παραπέρα και κάνει πιο έκρυθμη  την αντιπαράθεση.  Αντί να εξαγγείλει ένα πακέτο λύσεων στα αιτήματα, ανακοινώνει την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται υπό κατάληψη με κατάργηση των αργιών και κατάργηση των εκδρομών. Ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει σχεδιάσει και δεν  έχει εκπονήσει, τους προηγουμένους έξι μήνες, κανένα μέτρο για την κάλυψη των ήδη εκατοντάδων χαμένων διδακτικών ωρών που προέρχονται από τα κενά σε ελλείψεις καθηγητών, που το ίδιο το υπουργείο είναι  υπεύθυνο αλλά ούτε και για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά κατά την προηγούμενή σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας .

Και μάλιστα με απόφαση που σχεδιάζει θέλει να τιμωρήσει τους μαθητές αποκλείοντας τους από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να τους βάλει απουσίες αν συμμετέχουν σε κατάληψη.

Ηδη είναι κλειστά 154 σχολικά τμήματα από κρούσματα Covid 19 και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην  κυβέρνηση.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

 Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

 Άμεση πρόσληψη νοσηλευτή σε κάθε σχολική μονάδα, ανάγκη που είναι επιτακτική σε περίοδο πανδημίας.

 Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες συναδέλφων τους που βρίσκονται σε καθεστώς αδειών ειδικού σκοπού ή εντάσσονται στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων.

 Άμεση πρόσκληση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης που θα καλύπτουν όλες τις ώρες  των μαθητών.  

 Κάλυψη των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών σε μια σχολική μονάδα και όχι περιφορά τους σε περίοδο πανδημίας 

 Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση όπου χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

 Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on line μετάδοση των μαθημάτων. Η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία είναι επιβεβλημένη για όλους τους μαθητές. Είναι απαραίτητη για μορφωτικούς και παιδαγωγικούς λόγους, για αναπλήρωση της περσινής μαθησιακής διαδικασίας, για λόγους ομαλής συνέχισης της κοινωνικοποίησης τους και συγκρότησης της προσωπικότητας τους η οποία διαπλάθεται σε αυτές τις ηλικίες. 

 Επισκευή σχολείων, εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να µην έχει πάνω από 15 μαθητές. Αυτό διασφαλίζει όχι µόνο την υγεία αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. 

 Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια, που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων ,τα δεκαπενταμελή συμβούλια τους και τις συντονιστικές επιτροπές κατάληψης των σχολείων ,την Δήμαρχο και τους φορείς Παιδείας του δήμου μας , όλες τις παρατάξεις του Δήμου μας , τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, άμεσα σε συνάντηση για γόνιμο και  αποδοτικό διάλογο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.