Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δημοσίων Σχολείων Δήμου Παλλήνης καταδικάζει τη βίαιη καταστολή και τη ρίψη χημικών από την αστυνομία εναντίον των παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων  που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9/10/2020.

Τα αιτήματά τους για μείωση των μαθητών ανά τάξη, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και πρόσληψη εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία και να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα είναι αιτήματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα υποστηρίζουμε. Μαζί ζητάμε δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους μαθητές τμημάτων ό,που εμφανίζεται κρούσμα κορονοιου και λήψη όσων μέτρων απαιτούνται ώστε να αποφεύγεται η τηλεκπαίδευση, η οποία υστερεί εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά και στην οποία έχει πρόσβαση περιορισμένο ποσοστό οικογενειών.

Σε καμία περίπτωση η βία δεν είναι η απάντηση στα ανοιχτά ζητήματα και η προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεων θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εμείς ως γονείς θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και δίπλα στους δασκάλους τους.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.