Όπως γνωρίζετε φέτος διανύουμε έτος εκλογών στους Συλλόγους Γονέων και η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων λήγει στο τέλος του 2020, χωρίς δυνατότητα παράτασης με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, ενώ μέλη τους έχουν ήδη αποχωρήσει λόγω αλλαγής εκπαιδευτικής βαθμίδας των μαθητών.

Μετά την ανησυχία που δημιουργήθηκε μεταξύ των μελών των απερχόμενων Διοικητικών Συμβουλίων για τον τρόπο διενέργειας των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων στις παρούσες συνθήκες υγειονομικών περιορισμών και μετά από πολλές επικοινωνίες και αιτήματα προς τους εμπλεκόμενους φορείς, επιτέλους το θέμα επιλύεται.

Σας ενημερώνουμε ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων μπορούν να πραγματοποιηθούν στους προαύλειους χώρους των σχολείων, αφού προηγηθεί αίτημα παραχώρησης του χώρου, το οποίο καταθέτει κάθε Σύλλογος στο Δήμο Παλλήνης και το οποίο κοινοποιείται και στις οικείες διευθύνσεις των σχολείων.

Ο Δήμος Παλλήνης απαντώντας στο αίτημά μας ανταποκρίνεται θετικά στην ανάγκη λειτουργίας των συλλόγων γονέων όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και τηρώντας τους κανόνες που ισχύουν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Τις ακριβείς προϋποθέσεις θα τις ορίσει ο Δήμος Παλλήνης. Η πρόταση της Ένωσης είναι οι σύλλογοι να δεσμευτούν ότι θα τηρηθούν τα παρακάτω:

  1. Πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης σε υπαίθριο χώρο με σηματοδοτημένες θέσεις (κερκίδες ή καθίσματα) σε απόσταση 1,50 μέτρο
  2. Ομαδοποίηση των θέσεων ανά 9 και αραίωση των ομάδων
  3. Χρήση μάσκας και αντισηπτικού διαλύματος από τους παρευρισκόμενους
  4. Δέσμευση εκ μέρους του Δ.Σ. Συλλόγου ότι θα τηρηθεί η τάξη και η καθαριότητα όπως σε κάθε χρήση του σχολικού χώρου, όπως και  η απολύμανση των καθισμάτων, αν χρειαστεί.

Μετά από αυτά θα πρέπει οι Σύλλογοι να κινητοποιηθούν άμεσα, προκειμένου να σταλούν οι διαδοχικές προσκλήσεις μέχρι να επιτευχθεί απαρτία ενώ ακόμα ο καιρός επιτρέπει την παραμονή στο ύπαιθρο. Η εκλογική διαδικασία της ψηφοφορίας μπορεί να οριστεί σε διαφορετική ημέρα, μία ή περισσότερες, στην είσοδο του σχολείου, όπου η προσέλευση και η αποχώρηση γίνονται τηρώντας τις αποστάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ομοσπονδίας και με όσα ορίζονται από τα Καταστατικά των Συλλόγων.

Είναι σημαντικό να αισθάνονται οι γονείς ασφαλείς να προσέλθουν και να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, που είναι τα ανώτατα όργανα των συλλόγων, να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις για τα θέματα που μας απασχολούν και να αναζητηθούν κατάλληλες συλλογικές δράσεις με τις αποφάσεις τους.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.