Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Μεταμόρφωσης εύχεται σε όλους πρώτα από όλα υγεία και δύναμη. Έχουμε γίνει όλοι αποδέκτες των συνεπειών που έχει επιφέρει η προσπάθεια ,ανάσχεσης της πανδημίας , μείωσης των κρουσμάτων και προστασίας της δημόσιας υγείας όλων των πολιτών τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Όντας εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας όμως δεν μπορούμε παρά να μην επισημάνουμε πώς μαζί με όλα τα άλλα αποδέκτες των συνεπειών όλης αυτής της κατάστασης είναι τα παιδιά αλλά και οι γονείς.

Για άλλη μία φορά λοιπόν διαπιστώνουμε ότι δεν υπήρξε μέριμνα έγκαιρη ώστε όταν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο η εκπαιδευτική διαδικασία να προχωρούσε με τα λιγότερα πιθανά προβλήματα. Βρισκόμαστε πάλι λοιπόν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και μετά τις τελευταίες εξελίξεις καθολικά η εκπαιδευτική κοινότητα λειτουργεί με αυτό τον τρόπο διαδικτυακού μαθήματος. Είναι σημαντικό και απαραίτητο να διασφαλιστεί ο μαθητικός κόσμος τα παιδιά μας καθώς δεν μπορεί να θεωρείται η εκμάθηση μέσω της τηλεκπαίδευσης δεδομένη και όταν με το καλό ανοίξουν τα σχολεία να θεωρηθεί ότι όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά παρακολούθησαν έμαθαν και συνεχίζουν κανονικά. Υπάρχουν οικογένειες μαθητών κ εκπαιδευτικών όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν χωρίς τα βασικά λειτουργικά απαραίτητα για να μπορέσουν τα παρακολουθούν όπως πρέπει τη διδασκαλία.

Να αναφέρουμε ότι το webex σε πάρα πολλές περιπτώσεις κολλάει ή ακόμα και διακόπτεται το μάθημα. Ζητάμε από μία ελληνική οικογένεια ενόψει καραντίνας να βρίσκεται όλη την ημέρα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς είθισται οι περισσότερες οικογένειες να έχουν παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες ( πρωτοβάθμια δευτεροβάθμια ακόμα και τριτοβάθμια ). Από τις 8:00 με 8:20 ξεκινάει η Δευτεροβάθμια και 14:00 με 14:20 η Πρωτοβάθμια μέχρι τις 17:00 +.Αυτή η οικογένεια που αν (στην καλύτερη περίπτωση) έχει εργαζόμενους σε τηλεργασία πρέπει να βρίσκονται όλη μέρα μπροστά σε μία οθόνη χωρίς να καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν τα βασικά λειτουργικά ενός σπιτιού.

Οι εκπαιδευτικοί για άλλη μία φορά κάνουν τεράστιες φιλότιμες προσπάθειες να στηρίξουν αυτό τον τρόπο διδασκαλίας μη έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις πράγμα που συμβαίνει και με εμάς τους γονείς. Ρωτάμε λοιπόν, η εκπαιδευτική ύλη και η σχολική χρονιά θα χαθεί όπως και οι περσινοί μήνες?? Γιατί κανένα από τα σχολεία δεν αναπλήρωσε την περσινή ύλη (3 μηνών ). Τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν είτε γιατί δεν έχουν τα εφόδια (δεν εξυπακούεται ότι όλοι έχουν και σταθερό τηλέφωνο η υπολογιστές κ. α) . Ο χώρος που “αναλογεί” στην οθόνη στον κάθε ένα στις τηλεδιασκέψεις είναι καθ΄ αναλογία 1*1 .Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας οι μαθητές με κόπο και προσπάθεια καταφέρουν να παρακολουθήσουν έναν εκπαιδευτικό και όσα τους γράφει στον ακόμα μικρότερο πίνακα κ.α. θα θεωρηθεί δηλ. ότι αυτές είναι συνθήκες εκμάθησης?

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΥΛΗ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Κ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ.

Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων έχουμε υποχρέωση να σταθούμε και να μιλήσουμε για τα παιδιά και τους γονείς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλη αυτή τη διαδικασία και να ζητήσουμε να υπάρχει μέριμνα. Είναι πολύ ουσιαστικό πέρα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων να ληφθούν υπόψιν και εισηγήσεις των εκπαιδευτικών για τη διαδικασία στην οποία έχει περιέλθει η σχολική κοινότητα. Η παιδεία συνεχίζει να αποτελεί βασικό αίτημα για όλους καθώς χρόνια τώρα δεν αποτελεί κύριο μέλημά δεν χρηματοδοτείται δεν εκσυγχρονίζεται καθολικά και αυτό το βλέπουμε με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς όπου έχουμε τα ίδια προβλήματα .Δεν έχουμε κτίρια δεν έχουμε καθηγητές δεν έχουμε σύγχρονο εξοπλισμό κ.α. Που είναι η δωρεάν παιδεία ????

Είναι χρέος και υποχρέωση όλων μας να ζητάμε τα παιδιά μας να έχουν όλα τις ίδιες δυνατότητες και τις ίδιες ευκαιρίες για το αύριο, και να τους παρέχουμε με τα καλύτερα δυνατά εφόδια.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις πάντα με αίσθημα ευθύνης για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε .Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν μπορεί σε κανένα βωμό να θυσιάσουμε το μέλλον των παιδιών μας αυτές οι γενιές που βίωσαν και βιώνουν τις συνέπειες της πανδημίας θα πρέπει να τις ενισχύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν μπορεί αυτή η διαδικασία να θεωρείται φυσιολογική και να προχωρήσουμε κανονικά μόλις ανοίξουν τα σχολεία πρέπει να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας (παρά την ολιγωρία του) αλλά και απ ΄ όλους τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και η διαβεβαίωση για καθολική επανάληψη της ύλης ΚΑΙ δια ζώσης , για όλες τις βαθμίδες σε πραγματικό χρόνο και όχι συμπτυγμένα.

Δεν διαπραγματευόμαστε τα ισότιμα δικαιώματα των παιδιών.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.