Για άλλη μια φορά ζούμε μία ακόμα παρωδία που ελπίζουμε να μην εξελιχθεί σε τραγωδία για τα Παιδιά μας.

Τραγωδία για χιλιάδες Παιδιά και τις Οικογένειές τους.

Τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς για όλα αυτά που συμβαίνουν λίγο πριν το άνοιγμα των Λυκείων. Είναι τόσα πολλά αυτά που σε μια στοιχειωδώς οργανωμένη κοινωνία θα έπρεπε να έχουν γίνει κάπως αλλιώς.

  • Τα self-test είναι αυτοδιαγνωστικά προϊόντα, κανένα από τα οποία ΔΕΝ είναι πιστοποιημένο όπως προβλέπεται, από την Ευρωπαϊκή Οδηγία Dir. 98/79/EC για τα in vitro (διαγνωστικά) προϊόντα (Παράρτημα ΙΙΙ παρ. 6) και «βγαίνουν» στην αγορά εσπευσμένα «λόγω έκτακτης ανάγκης» με ότι κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί αυτό.
  • Τα γνωστά σε όλους μας μέχρι σήμερα rapid test, «βαφτίζονται» σε πολλές περιπτώσεις selftest, για να ξεστοκάρουν οι «Φίλοι» Επιχειρηματίες, πράγμα που θα έπρεπε να ενεργοποιήσει αυτόματα τον Ε.Ο.Φ. που είναι η Αρμόδια Αρχή και να αποσυρθούν άμεσα.
  • Ακόμα και το επίσημο video της Κυβέρνησης στο YouTube για την χρήση του «self-test» στο 1’ 25’’  (https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuEμας δείχνει rapid test, πιστοποιημένο για χρήση από επαγγελματίες, όπως φαίνεται και από την ένδειξη CE.
  • Αλλά ακόμα και έτσι, η παρωδία συνεχίζεται και γίνεται τραγωδία, αφού τα Λύκεια ανοίγουν την Δευτέρα και έχουν δικαίωμα μέχρι σήμερα να πάρουν «self-test», Εκπαιδευτικοί και Μαθητές, αλλά δεν έχει προβλεφθεί να πάρουν οι Φύλακες, οι Καθαρίστριες, οι Γραμματείες, οι υπάλληλοι των κυλικείων και γενικά κανένας από το Βοηθητικό Προσωπικό.
  • Ανοίγουν τα Λύκεια από Δευτέρα και δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την αποσυμφόρηση των μαθητικών μεταφορών και θα συνεχίσουν να στοιβάζονται 50 και 55 παιδιά στα σχολικά λεωφορεία.
  • Δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα για Παιδιά των οποίων κάποιος Γονέας ή Κηδεμόνας εντός του σπιτιού ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (π.χ. αν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή περιπτώσεις Χ.Α.Π.). Κανείς από το Υπουργείο Παιδείας δεν σκέφτηκε και δεν μερίμνησε τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, που δυστυχώς είναι αρκετές.
  • Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα Παιδιά ιδιαίτερα της Γ’ Λυκείου, που τυχόν νοσήσουν 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Κανένας δεν αναρωτήθηκε πως θα αναπληρώσουν τα μαθήματα τις 15 ημέρες που θα πρέπει να μπουν καραντίνα, επηρεάζοντας άμεσα με αυτόν τον τρόπο το μέλλον τους.
  • Το πλέον τραγικό είναι ότι από Δευτέρα 12 Απριλίου που θα ανοίξουν τα Λύκεια της Χώρας, πάρα πολλοί Εκπαιδευτικοί θα πάρουν άδειες ειδικού σκοπού, καθώς έχοντας μικρά παιδιά δεν θα μπορούν να μεταβούν στις Σχολικές μονάδες. Όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε, με εξαίρεση την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, ιδιαίτερης βαρύτητας είναι το πρόβλημα αυτό, για τα Παιδιά της Γ’ Λυκείου που σε περίπου 2 μήνες δίνουν την μάχη τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Θα βρεθούν στην πιο κρίσιμη καμπή της «μάχης» τους, χωρίς Καθηγητή. Σε ΟΛΑ τα Λύκεια του Δήμου Μαραθώνα ΟΛΕΣ οι Γ’ Λυκείου θα μείνουν χωρίς 1 ή 2 Καθηγητές.

Αν δεν έφτασε σε Κυβέρνηση & Υπουργείο Παιδείας ένας χρόνος και τρεις καραντίνες, για να μπορούν να προβλέψουν στοιχειωδώς κάποια πράγματα, τα κίνητρά τους και οι στόχοι τους είναι άλλα από τα δικά μας.

Ότι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στον χώρο της Παιδείας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την Σωματική & Ψυχική Υγεία Γονιών & Παιδιών.

Απαιτούμε οργανωμένο & ασφαλές άνοιγμα Σχολείων για όλα τα Παιδιά.

Λιγότερους Μαθητές ανά Τμήμα

Τακτικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε Εκπαιδευτικούς – Μαθητές – Βοηθητικό Προσωπικό

Άμεση χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για Παιδιά που θα νοσήσουν

Άμεση Κάλυψη των Εκπαιδευτικών κενών που παρουσιάζονται

Θα αγωνιζόμαστε πάντα για τα Παιδιά Μας

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.