Με αφορμή την εκκίνηση της νέας Σχολικής χρονιάς κάτω από ιδιέταιρες συνθήκες (πανδημία Covid – 19) και βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που η ίδια η Πολιτεία αποφάσισε, για τη προστασία της υγείας των Παιδιών μας και της μη εξάπλωσης του Κορονοϊού θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, ζητείται από τους υπόλοιπους μαθητές επιπλέον διενέργεια γρήγορου τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (2 Rapid Tests), και κατά περίπτωση 3 self-Tests (στενές επαφές). Συστήνεται δε, η διενέργεια τους σε Δημόσιες Δομές (κλιμάκια ΕΟΔΥ), τα οποία όμως λειτουργούν σε ωράριο μη χρηστικό για τους Γονείς – Μαθητές (09:00 – 15:00), προκαλώντας προβλήματα είτε απουσίας του Μαθητού απο τις διδακτικές ώρες και του Γονέα από την εργασία του, είτε “οδηγώντας” στη λύση της επισκεψης σε ιδιωτικούς φορείς με πρόκληση οικονομικού κόστους (σε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες).

Με δεδομένο ότι οι Φορείς της Πολιτείας (ΥΠΑΙΘ, ΥΠΥΓ, ΥΠΟΙΚ) θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει για τη συνολική διευθέτηση και ομαλή λειτουργία των μέτρων αντιμετώπισης αλλά αντ’ αυτόυ για άλλη μία φορά, εμμέσως πλην σαφώς, μεταφέρουν την εξέυρεση λύσης στους Μαθητές & Γονείς ζητούμε:

  • Την άμεση διεύρυνση του ωραρίου των Δημόσιων Δομών (κλιμάκια ΕΟΔΥ) έως τις 22:00 προς εξυπηρέτηση των Μαθητών & Γονέων.
  • Την απρόσκοπτη τροφοδοσία των Σχολικών Μονάδων με επιπλέον ποσότητες Self-tests όπου αυτό απαιτείται (τα 120 τεμ ανά Σχολική Μονάδα που έχουν προβλεφθεί σε πολλές Σχολικές Μονάδες δεν επαρκούν)

Σε αυτή μας τη διεκδίκηση καλούμε τον Δήμο μας ως αρωγό, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τους Θεσμικούς Φορείς της Πολιτείας έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αυτοδίκαιο της διεκδίκησης μας.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.