Η Ένωση Γονέων Νέας Ιωνίας χαιρετίζει τους δεκάδες γονείς και εκπαιδευτικούς από τα σχολεία της Νέας Ιωνίας που, παρόλες τις αντιξοότητες της καθημερινότητας και της βροχής, παρευρέθηκαν σήμερα στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση ώστε να υπερασπιστούν τα ίδια τους τα παιδιά. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα στο πραγματικά ποιοτικό και αναβαθμισμένο μάθημα και όχι στην αντιμετώπιση τους ως αγέλη. Μαζί μας υπήρξαν γονείς από σχολεία του Χαλανδρίου, της Κηφισιάς και άλλα.

Στη συνάντηση που είχαμε με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας, εκτός από τους Συλλόγους του 10ου και του 7ου Δημοτικού, παρενέβησαν και μίλησαν αντιπρόσωποι από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Σεφέρη», από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Ζητήσαμε να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις των συγχωνεύσεων των τμημάτων. Εκθέσαμε μία σειρά επιχειρημάτων που αποδεικνύουν ότι η δημιουργία τμημάτων με 22-24 παιδιά, είναι επιλογή αντιπαιδαγωγική (μάλιστα ενώ έχει ξεκινήσει η χρονιά), δε βοηθά τα παιδιά μας μορφωτικά, έγινε μόνο υπολογιστικά, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές και ξεχωριστές ανάγκες κάθε παιδιού και επιπλέον είναι και επικίνδυνη εν μέσω πανδημίας. Η απάντηση του διευθυντή ήταν από τη μία ότι υλοποιεί αποφάσεις του Υπουργείου, από την άλλη, ότι και εκείνος συμφωνεί με αυτές.

Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι μπροστά στις στοχεύσεις τους, τα παιδιά μας είναι απλοί αριθμοί. Όταν βέβαια, καλέσαμε το Διευθυντή να βγει και να στηρίξει όλα τα παραπάνω μπροστά στους 80 περίπου παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς, δεν τόλμησε…

Δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε την διεκδίκησή μας και την πίεσή μας προς τους Αρμόδιους με περισσότερες κινητοποιήσεις!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα του 7ου και του 10ου Δημοτικού με κάθε τρόπο, για να μη συγχωνευτούν τα τμήματα!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Ομοσπονδία τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18-10-21 ΚΑΙ ΩΡΑ 1.30μμ,

στο Υπουργείο Παιδείας, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.