Τα σχολεία ανοίγουν εντός ενός ασαφούς πλαισίου που σκορπά αγωνία τόσο για την ουσιαστική υγειονομική προστασία μαθητών και καθηγητών, όσο και για την προοπτική να υπολειτουργούν ή εντέλει να ξανακλείσουν.

Η πανδημία και η αλλοπρόσαλλη διαχείρισή της, εντείνουν τις διαρκείς ανάγκες και τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Παιδείας εν γένει.

Εκπέμπουμε S.O.S, για:

  • Την αύξηση της κρίσης στο σχολείο, με την γιγάντωση των εκπαιδευτικών κενών, την οπισθοδρόμηση της ύλης, την παράλληλη απο- σχολειοποίηση των μαθητών, την αποτελμάτωση της προοπτικής του ως μέσον ατομικής και συλλογικής καλλιέργειας και την αντικατάστασή του από ένα σχολείο διερχόμενων ατόμων για την απόκτηση χρησιμοθηρικής και εργαλειακής κατάρτισης δεξιοτήτων.
  • Το ψυχοκοκοινωνικό αποτύπωμα και τις επιπτώσεις που προκάλεσε η αντιμετώπιση της πανδημίας στους μαθητές/ιες.
  • Την απουσία συνολικού κοινωνικού εκπαιδευτικού οράματος που αναλώνεται σε φωτοτυπίες αντί βιβλία, σε ιδιωτικά φροντιστήρια, στην εναγώνια αναζήτηση για διορισμό εκπαιδευτικών και εσχάτως στην αναζήτηση self tests!
Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.