Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παλλήνης στεκόμαστε κάθετα αντίθετοι στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης να μετατρέψει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, σταματώντας τις απόλυτα σημαντικές για τον Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή, εφημερίες του.

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, το συγκεκριμένο νοσοκομείο αποτελούσε συνεχώς κυρίαρχο θέμα καθώς στο πλαίσιο των «αναδιαρθρώσεων» ήταν από τα πρώτα που θα ήθελαν να μπει λουκέτο.

Τώρα η αναγγελία για την ουσιαστικά αναστολή λειτουργίας του μοναδικού νοσοκομείου Παίδων στην Βόρεια και Ανατολική Αττική εν μέσω πανδημίας και από την στιγμή που υπάρχουν αρκετά εμβολιαστικά κέντρα στη γύρω περιοχή, μας βάζει σε εύλογες σκέψεις και ερωτηματικά. 

Ζητάμε την κατάργηση αυτής της απαράδεκτης και ανεύθυνης απόφασης την ώρα που βιώνουμε την μεγαλύτερη έξαρση των κρουσμάτων στα παιδιά και την απαραίτητου βαθμού απεμπλοκή του νοσοκομείου από το εμβολιαστικό έργο, ώστε να επαναλειτουργήσουν πλήρως οι τριτοβάθμιες υπηρεσίες του για να καλύψουν τις ανάγκες νοσοκομειακής περίθαλψης και νοσηλείας του παιδιατρικού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων να συνυπογράψουν την παραπάνω ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας μέχρι την Σάββατο 15/1/2022.   

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του ζητήματος και συντονίσουμε τις προσπάθειες μας μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να ακυρώσουμε στην πράξη, αυτήν την απόλυτα βλαπτική για τη υγεία των παιδιών μας απόφαση.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.