Προς:

1)  Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη,

2)  Υπουργό  Παιδείας &  Θρησκευμάτων κα  Κεραμέως  Νίκη,

3)  Υπουργό  Εσωτερικών κο  Βορίδη Μάκη,

4)  Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Μενδώνη Λίνα

Θέμα :    Αξιοποίηση των σχολικών χώρων για   απογευματινές αθλητικές & πολιτιστικές δραστηριότητες, δωρεάν για όλα τα παιδιά καθώς και για την  ποιοτική καλοκαιρινή απασχόληση.

 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι Υπουργοί,

Ως Ομοσπονδία  Γονέων  & Κηδεμόνων  Περιφέρειας Αττικής  σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων γονέων  της Αττικής  όπου στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς έχουν το  άγχος για την συμμετοχή ή όχι  των παιδιών σε πρωινές καλοκαιρινές δραστηριότητες αφού, οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζόμενων γονιών δεν συμβαδίζουν με αυτές των παιδιών  και  οι θέσεις στα summer camp των δήμων κάθε χρόνο δεν καλύπτουν όλες τις αιτήσεις και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, συνοδεύονται από πολύ «μεγάλο» αντίτιμο.

    Παράλληλα  σας  μεταφέρουμε την  ακριβώς  ίδια  δυσκολία  κατά  την  σχολική  χρονιά  οπού  πλέον για  εμάς  τους  γονείς  είναι πάρα  πολύ  δύσκολο, εξαιτίας των εργασιακών  ωραρίων, αλλά και της μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης να ενταχθούν τα παιδιά μας σε  απογευματινές  πολιτιστικές – αθλητικές δραστηριότητες με  συνδρομή.

 Για  τους  παραπάνω λόγους  ζητάμε:

  • Να λειτουργήσουν προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στα σχολεία, με ενιαίο, επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών με δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μαθητές και με αποκλειστική ευθύνη των δήμων και του κράτους.
  • Να εκπονηθούν αντίστοιχα προγράμματα για την χειμερινή περίοδο, με τους ίδιους όρους που περιγράφουμε παραπάνω, χωρίς κόστος συμμετοχής, για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών μας για αθλητικές & πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Να ληφθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής διασποράς της Covid – 19 με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ και παροχή μέτρων προσωπικής προστασίας (αντισηπτικών, απολυμαντικών κ.λπ.) για όσο διαρκεί η πανδημία.

   Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, το παιχνίδι, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμά μας, δικαίωμα όλων των οικογενειών!!!!

 1/8/2022

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.