Συμπληρώνονται φέτος σαράντα εννέα χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό της νεολαίας κατά της Χούντας των συνταγματαρχών.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μένει στην μνήμη μας ως η κορύφωση των αγώνων του λαού και της νεολαίας για το δικαίωμα στην ελευθερία, την μόρφωση, την εργασία. Το μήνυμά του παραμένει επίκαιρο και συνδέεται άμεσα με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του σήμερα. Τους αγώνες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους,  που δίνονται  καθημερινά για να κρατήσουν ζωντανή την μάθηση σε αξιοπρεπές επίπεδο. Τους αγώνες ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που έχουν ως στόχο την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου.

Τους αγώνες των ανθρώπων της εργασίας που δίνουν καθημερινά την μάχη για την επιβίωση βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται  λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Ο αγώνας για εργασία, για ποιοτική δημόσια και δωρεάν παιδεία, δημόσια υγεία, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία συνεχίζεται.

Γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συναντιόμαστε στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι.Ρέντη τιμά τον αγώνα της νεολαίας του Νοεμβρίου του 1973.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.