Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, καταγγέλλει  τα νέα κρούσματα αυταρχισμού, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πειραιά ενάντια σε αγωνιστές εκπαιδευτικούς επειδή δεν «συνεμορφώθην πρός τας υποδείξεις».

Στις 16/11/2022, με υπογραφή του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά, παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, ο Διευθυντής του 8ου  Γυμνασίου Πειραιά και χθες 29/11/2022 ενώ ήταν σε αναρρωτική άδεια, παρέλαβε στο σπίτι του με δικαστικό κλητήρα ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Περάματος την κλήτευση, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ο λόγος; Η συμμετοχή τους στη νόμιμα προκηρυχθείσα Απεργία-Αποχή (Α-Α) που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά από Μέντορες-Συντονιστές, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ουσιαστικά, ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά, προχωρά ένα βήμα παρακάτω, σε σχέση με την Υπουργό Παιδείας. Επιδιώκει την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία! Αποτελεί πολύ σοβαρή, πρωτοφανή, επικίνδυνη εξέλιξη. Με βάση το σκεπτικό της παραπομπής των διευθυντών,  αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες τρομοκράτησης των εργαζομένων στο χώρο της εκπαίδευσης και στεκόμαστε στο πλευρό των καθηγητών των παιδιών μας.

Δεν θέλουμε,  τους καθηγητές των παιδιών μας με «σκυφτό» το κεφάλι όπως τους θέλουν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνόντες. Θέλουμε τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας να είναι για όλους τους μαθητές, να μπορούν τα παιδιά μας να μορφώνονται και να έχουν μόνιμους καθηγητές χωρίς τα κενά που ακόμα υπάρχουν σε πολλά σχολεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη των δυο Διευθυντών από το ΥΠΑΙΘ-ΔΙΔΕ Πειραιά

             Να σταματήσει η προσπάθεια τρομοκρατίας του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά

             Κάτω τα χέρια από τα σωματεία.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν ψήφισμα συμπαραστάσεις κατά της δίωξης αυτής.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.