Για ακόμα μια φορά, σχολεία κινδυνεύουν με έξωση γεγονός που πρόσφατα ζήσαμε και στο Αιγάλεω.

  Σειρά  πήραν τα σχολεία της Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα το σχολικό συγκρότημα του 7ου Λυκείου &  8ου Γυμνασίου τα οποία στεγάζονται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα «Εστία» στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης καθώς και το 6ο Νηπιαγωγείο.

  Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια στο 7ο Λύκειο & στο 8ο Γυμνάσιο αφού εδώ και 20 χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον «αέρα». Έχουν απειληθεί τουλάχιστον έξι φορές με έξωση, συγχώνευση, κατάργηση και διαμοιρασμό 500 μαθητών στα γύρω σχολεία της περιοχής τα οποία είναι ήδη πολυπληθή. Κι όλα αυτά γιατί το κτίριο είναι μισθωμένο από τον δήμο της Νέας Σμύρνης και οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ του Δήμου και της Εστίας καλά κρατούν. Αποδέκτες όλων αυτών είναι οι 500 μαθητές οι οποίοι καλούνται χρόνια τώρα να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της αδιαφορίας τοπικής αρχής και κυβέρνησης.

  Τα ίδια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο 6ο Νηπιαγωγείο το οποίο λειτουργεί 33 χρόνια και βρίσκεται σε διαρκή ομηρία και σε αυτή την περίπτωση εξαιτίας της συνεχούς δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και στους συνιδιοκτήτες του οικοπέδου.

Στηρίζουμε τόσο τους  συλλόγους γονέων  του 7ου Λυκείου &  8ου Γυμνασίου που με αφορμή την δικάσιμο των αντίστοιχων μισθωμάτων καλούν

στις 25 Ιανουαρίου 2023, σε κινητοποίηση στις 9:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία

καθώς και τους γονείς του 6ου Νηπιαγωγείου που καλούν σε κινητοποίηση

στις 17.30 την ίδια μέρα στον χώρο του νηπιαγωγείου

όσο και κάθε αγωνιστική και διεκδικητική πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Νέας Σμύρνης.

Οι γονείς απαιτούν την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων τους και την εφαρμογή οριστικής και σταθερής πολιτικής απόφασης ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να είναι ασφαλή σε ένα σταθερό σχολικό περιβάλλον.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειας  Αττικής  να συνεχίσουν τις διεκδικητικές συλλογικές τους πρωτοβουλίες πιέζοντας τόσο σε επίπεδο τοπικών Δημοτικών Αρχών όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο παραμένοντας σε επαγρύπνηση για τα ζητήματα της  σχολικής στέγης  στην Αττική.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.