Σήμερα 27 Ιανουαρίου είναι ημέρα μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που δολοφονηθήκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζιστών. Μία θηριωδία που έμελλε να γραφτεί μετά τα ποιο μέλανα χρώματα στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία Μεγάλα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας ήταν και τα παιδιά. Οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους σκότωσαν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια παιδιά, μεταξύ των οποίων πάνω από 1 εκατομμύριο εβραιόπουλα και δεκάδες χιλιάδες παιδιά Ρομά (Τσιγγάνοι), γερμανόπουλα που υπέφεραν από σωματικές και πνευματικές αναπηρίες και ζούσαν σε άσυλα, παιδιά από την Πολωνία και παιδιά που ζούσαν στις κατεχόμενες περιοχές της Σοβιετικής Ένωσης.

Και η Χώρα μας όμως πλήρωσε και αυτή βαρύτατο τίμημα αφού 70.000 περίπου Έλληνες Εβραίοι ενήλικές και παιδιά ήταν θύματα του ολοκαυτώματος με αποτέλεσμα τον σχεδόν εξολοκλήρου αφανισμό της Εβραϊκής κοινότητας στην Θεσσαλονίκη.

Παρότι έχουν περάσει 78 χρόνια από την λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο αντισημιτισμός αντί να βρίσκεται στον χρονοντούλαπο της ιστορίας βρίσκει νέους υποστηρικτές.

Η κοινωνία μας δεν θα πρέπει να μένει άπραγη και να σιωπά . Εμείς σαν γονείς θα πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας απέναντι από οποιαδήποτε μορφή φασισμού και να συγκρουστούμε με οποιονδήποτε επιχειρεί να αναβιώσει της ιδέες του ολοκληρωτισμού , του αντισημιτισμού και των άλλων μορφών θρησκευτικού φανατισμού και ρατσισμού . Η ιστορία διδάσκει, χρέος μας είναι μην αφήνουμε να επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών δεν ξεχνά τα θύματα του ολοκαυτώματος, τιμά την μνήμη τους και καταδικάζει κάθε μορφή φασισμού. Κάνεις δεν μπορεί να διακρίνεται για το χρώμα του, την θρησκεία του, τις καταγωγή του, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις όλοι είμαστε ίσοι, όλοι είμαστε άνθρωποι.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ!!!

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.