Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 6ο Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης απειλούνται με έξωση από το σχολείο τους για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια. Η πολυετής δικαστική διαμάχη και τα νομικά, προς επίλυση, ζητήματα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των συνιδιοκτητών του οικοπέδου που κατασκευάστηκε και λειτουργεί εδώ και 33 χρόνια το 6ο  Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, θέτουν σε διαρκή ομηρεία την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και εντείνουν, ανεπίτρεπτα, το αίσθημα ανασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση βρήκε απροετοίμαστο τον Δήμο Νέας Σμύρνης που εξαναγκάστηκε σε καθεστώς προσωρινής εξαίρεσης από την εφαρμογή της, λόγω ανεπάρκειας σχολικών κτιριακών υποδομών, ικανών να στεγάσουν το σύνολο των νηπίων και προνηπίων της περιοχής μας. Εξ αρχής, στηλιτεύσαμε ως Ένωση την απαράδεκτη, από κάθε άποψη, λύση στέγασης διακοσίων και πλέον νηπίων σε πρόχειρες προκατασκευασμένες αίθουσες σε ελεύθερους δημοτικούς χώρους που δεν πληρούν, σε καμία περίπτωση, τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας.

Στο υπαρκτό πρόβλημα – υποχρεωτικής σύμφωνα με τον νόμο – μεταστέγασης των ως άνω μικρών μαθητών σε κατάλληλα σχολικά κτήρια ένεκα ανυπαρξίας διαθέσιμων προς τούτο χώρων, προστίθεται η δυσοίωνη προοπτική της απώλειας μιας σταθερής σχολικής υποδομής, όπως είναι το 6ο Νηπιαγωγείο  εντός του οποίου λειτουργεί και το μοναδικό ‘’Τμήμα Ένταξης ‘’ νηπίων που εξυπηρετεί μικρούς μαθητές από όλη τη Νέα Σμύρνη.

 Κάτω από αυτές τις συνθήκες για την προσχολική στην πόλη μας, σε έναν δήμο που καταγράφει πανελλαδικά από τους υψηλότερους μέσους όρους μαθητών ανά τμήμα, δεν μας περισσεύουν νηπιαγωγεία, δεν μας περισσεύουν σχολικά κτήρια, δεν θα δεχτούμε καμία συγχώνευση τμημάτων στα ήδη επιβαρυμένα σχολεία μας, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει καμία σχολική μονάδα!

  – Καλούμε τον Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση και οριστική διευθέτηση των ζητημάτων στέγασης των μαθητών

 – Καλούμε αμφότερες τις αντιμαχόμενες πλευρές, τόσο στην περίπτωση του 6ου Νηπιαγωγείου όσο και στις περιπτώσεις του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο εξεύρεσης λειτουργικής λύσης.

  – Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εγγυηθεί την απρόσκοπτη συνέχεια λειτουργίας του 6ου Νηπιαγωγείου στο ήδη υπάρχον κτήριο και των 8ου Γυμνασίου – 7ου ΓΕΛ στο κτήριο της Εστίας.

– Καλούμε την Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβουν.

 – Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν την Τετάρτη 25/019:00 το πρωί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των σχολείων της Εστίας και όλοι μαζί το απόγευμα στις 17:00 στο 6ο Νηπιαγωγείο (Παρασκευοπούλου και Μίμαντος) για να αποτρέψουμε την έξωσή του.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.