Την Τετάρτη 8/2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση συντονισμού της δράσης για την οριακή κατάσταση του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, του μοναδικού νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα. Στο ΑΤΤΙΚΟΝ μετά το τέλος της κάθε εφημερίας υπάρχουν 100-130 ράντζα, παραταγμένα στους διαδρόμους των κλινικών. Παράλληλα με την αθλιότητα των ράντζων και φορείων (που τα ονομάζουν «επικουρικές κλίνες»), οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κατήγγειλαν τις ελλείψεις σε προσωπικό, την πολύωρη αναμονή στα επείγοντα τις μέρες γενικής εφημερίας, τη συνεχή αναβολή και καθυστέρηση πραγματοποίησης απαραίτητων χειρουργείων ή άλλων διαγνωστικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι 15 πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων της περιοχής (οικοδόμων, εκπαιδευτικών, υγειονομικών, συνταξιούχων, γυναικών, ενώσεις γονέων και κηδεμόνων, εργαζόμενων στον επισιτισμό, λογιστών – ελεγκτών).

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Ένωση Γονέων Περιστερίου.

Αποφασίστηκαν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου με τα εξής αιτήματα:

  • Πλήρη, δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Δυτική Αθήνα.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις και να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του νοσοκομείου. Μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού.
  • Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών (Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα») ως σύγχρονο, πλήρες δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο.
  • Ούτε ένα ευρώ σε τσέπη ιδιώτη-κλινικάρχη. Επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, άνευ όρων και αποζημιώσεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
  • Έξω οι εργολάβοι και τα ιδιωτικά μαγαζιά από τα δημόσια νοσοκομεία

Αποφασίστηκε:

  • Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 κινητοποίηση στο Περιστέρι (συγκέντρωση στο σταθμό Μετρό Άγιος Αντώνιος).
  • Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 11:00 κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.