Η ένωση γονέων καλεί όλους τους γονείς και τους μαθητές, να συμμετάσχουν στην μεγάλη διαδήλωση την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. στην συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Νικολαϊδου στην Ελευσίνα που διοργανώνεται από σωματεία και μαζικούς φορείς της Ελευσίνας, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να μη συγκαλυφθούν οι εγκληματικές κρατικές και επιχειρηματικές ευθύνες.

Να απαιτήσουμε σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες. Να μπει ένα τέρμα στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Το οφείλουμε σε ολες τις αδικοχαμένες ψυχες, τους γονεις και τους οικείους τους.

Όλοι μαζί να σμπαράλιασουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης που από το “ανθρώπινο λάθος” μεταπήδησε στις υποκριτικές “συγνώμες”, χωρίς να αφήσει εκτός κάδρου και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη για να γίνει αυτό το έγκλημα και τώρα όλοι μαζί ρίχνουν νερό στο μύλο της εκτόνωσης, προσπαθώντας να στρέψουν την προσοχή μας στον …… σταθμάρχη, παρόλο που οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν και διεκδικούσαν επί χρόνια σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο. 

Μάταια προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο που θελει να διαδηλώσει επιστρατεύοντας τους γνωστούς μηχανισμούς. Στο κενό έπεσε επίσης η προσπάθεια τους να εμποδίσουν τις προηγούμενες μαζικές συγκέντρωσεις, κλείνοντας τους σταθμούς του Μετρό. 

Επίσης στην περιοχή μας με την τεράστια συγκέντρωση βιομηχανιών, διυλιστηρίων κ.α. επικίνδυνων μονάδων, εργαζόμενοι και κάτοικοι ζούμε καθημερινά με τον φόβο ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Το σώμα επιθεώρησης εργασίας είναι πλέον ανεξάρτητη αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια όλων μας. Το 2022 ήταν χρονιά μαύρου ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων και η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει. Το κράτος και οι κυβερνήσεις και στην περιοχή μας δουλεύουν άψογα και αποτελεσματικά για τους ομίλους, αλλά για την δική μας ασφάλεια μενουν στο…“πάμε και όπου βγει”.

Για ολα τα παραπανω, καλούμε όλα τα ΔΣ των σχολειων, να πάρουν απόφαση για την συμμετοχη στην συγκεντρωση

την Τρίτη 14/03, για να δηλώσουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ελευσίνας Μαγούλας, Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων &
Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας,, Συνδικάτο Μετάλλου &
Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής Παράρτημα Θριασίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Κ. Βάρναλης”

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.