Άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο, σε μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση που διοργάνωσαν φορείς της πόλης με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου.

Δεκάδες Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και μαθητικά συμβούλια, εκατοντάδες γονείς και μαθητές από όλα τα σχολεία του Περιστερίου, εκατοντάδες εργαζόμενοι όλων των ηλικιών, συνταξιούχοι, νέοι και νέες έγιναν η φωνή όλων των νεκρών!

«Τα κέρδη τους οι ζωές μας», «Δεν ήταν ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή», «Δεν ξεχνώ», «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», ήταν μερικά από τα μηνύματα που ήταν γραμμένα στα μπαλόνια που κρατούσαν οικογένειες με μικρά παιδιά, μαθητές και γονείς από σχολεία του Δήμου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός που απεύθυναν εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου και το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, αλλά και το γεγονός πως στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλά παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που κρατούσαν άσπρα μπαλόνια στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη.

«Η καρδιά και η σκέψη μας είναι μ’ αυτούς τους γονείς που έχασαν το βράδυ της Τρίτης τα παιδιά τους στην κοιλάδα των Τεμπών, με αυτούς που κλαίνε τους φίλους, τους συμμαθητές, τους συζύγους, τους πατεράδες και τις μανάδες τους. Και έχουμε οργή, μαζί και θλίψη. Έχουμε κι εμείς οργή όπως κι οι χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι που ξεχύθηκαν στους δρόμους κάθε πόλης της χώρας, γιατί αυτός ο χαμός ήταν πέρα για πέρα άδικος. Και το άδικο τους πνίγει τους ανθρώπους ,τους βγάζει στους δρόμους και με το κεφάλι ψηλά τους ωθεί να απαιτήσουν να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους προκάλεσαν και προκαλούν εγκλήματα», σημείωσε στην ομιλία της η Έρη Κασίμη, πρόεδρος της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να μην ξεχαστεί το έγκλημα! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στην απεργιακή συγκέντρωση και το μεγάλο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12:00 στο πανό της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  Δήμου Περιστερίου.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.