Αφού συνεχίζουν …..να πέφτουν σοβάδες το  ΔΣ της  Ομοσπονδίας  συνεχίζει  την δράση του  για να είναι τα παιδιά μας ασφαλή, για να μορφώνονται σε σύγχρονα και κατάλληλα σχολεία, για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση, για να προλάβουμε ένα μεγαλύτερο ατύχημα.  Τις τελευταίες μόνο μέρες είχαμε επικίνδυνα   περιστατικά  στο  13ο  ΓΕΛ  Πειραιά, το Ειδικό Δημοτικό Αγίου Δημητρίου, την αποκόλληση σοβά στο  2ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου καθώς και την αποκόλληση του μεταλλικού καπέλου της καμινάδας από την οροφή του  σχολικού κτιρίου στο 3ο Δημοτικό Ιλίου,  ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό. 

Συνεχίζουμε μέχρι να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα τις προηγούμενες μέρες:

Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που κάλεσαν  Ενώσεις  ,Σύλλογοι Γονέων, σωματεία εκπαιδευτικών και άλλοι φορείς για την προστασία των παιδιών μας. Βρισκόμαστε απέναντι σε όλες τις δημοτικές αρχές- ανεξάρτητα από το  ποιος βρίσκεται στη Διοίκηση- που αρνούνται να πάρουν μέτρα πρόληψης.

Διεκδικούμε σταθερά από την Κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως καταγράφηκαν στο Υπόμνημα που καταθέσαμε. Μετά τη συνάντηση με αντιπρόσωπο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, συναντηθήκαμε και με τον Τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο Φίλη,  όπου μας ενημέρωσε ότι  κατάθεσε αναφορά το υπόμνημα καθώς και ερώτηση για την ασφάλεια  στα σχολεία ενώ αναμένουμε απάντηση για δια ζώσης συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ!

Παλεύουμε για να εκλείψουν οι εικόνες που δείξαμε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήσαμε ως Ομοσπονδία Αττικής.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειας  Αττικής ,  να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση της  επίλυσης αυτού του χρόνιου  και σοβαρού προβλήματος  της  Σχολικής  Στέγης.

Να ελεγχθούν έγκαιρα όλα τα σχολικά κτίρια αξιοποιώντας τη 15ήμερη διακοπή των γιορτών του Πάσχα.

Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια. Ο ουσιαστικός ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει άμεσα σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.