Όταν όλοι πιστεύουν ότι τίποτα δεν γίνεται….

η συλλογική προσπάθεια δείχνει ότι τελικά…. γίνεται!!!

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς, χαιρετίζει το θετικό αποτέλεσμα που απέσπασε ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου Εκάλης από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη, ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Εκάλης ότι λόγω του αριθμού των μαθητών που είναι 28, θα μειωθούν τα τμήματα από δύο σε ένα και 3 μαθητές πρέπει να εγγραφούν σε άλλο νηπιαγωγείο (της Νέας Ερυθραίας).

Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν αμέσως τον Σύλλογο Γονέων ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε την Ένωση Γονέων. Από κοινού σχεδιάστηκε η αντίδραση στο αντιεκπαιδευτικό αυτό μέτρο.

Αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε άμεσα – την Κυριακή 9 Απρίλη – γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων. Σε αυτήν παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς, οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου και η Ένωση Γονέων με δύο μέλη της. Καταδικάστηκε από το σύνολο των παρισταμένων η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Υπογραμμίστηκε ότι το γονεϊκό κίνημα διεκδικεί:

ü  έως 15 μαθητές στα τμήματα των νηπιαγωγείων και όχι να στοιβάζονται 25 μαθητές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθεί σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία

ü  δεν αποδέχεται το κλείσιμο τμημάτων και την συγχώνευση σχολείων.

Απόφαση της γενικής συνέλευσης ήταν η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Απρίλη στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της  Β΄ Αθήνας.

Πράγματι, την Δευτέρα συγκεντρώθηκαν γονείς του νηπιαγωγείου της Εκάλης, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της ‘Ένωσης Γονέων, η νηπιαγωγός, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου καθώς και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κηφισιάς κα Κ. Καραλή.

Από την συνάντηση λάβαμε την  διαβεβαίωση ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο και ότι το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει με δύο τμήματα. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα προήλθε από την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου Εκάλης και την συνεργασία που είχε με την Ένωση, τους εκπαιδευτικούς και την ΔΕΠ. Θεωρούμε ότι κριτήριο αποτέλεσε το γεγονός ότι διανύουμε  προεκλογική περίοδο, όπως και οι παρεμβάσεις που έγιναν από την πλευρά του δήμου Κηφισιάς.

Πρέπει όμως όλοι οι γονείς να μην εφησυχάζουν. Η πολιτική της συγχώνευσης τμημάτων, σχολείων είναι συγκεκριμένη, προέρχεται από το Υπουργείο Παιδείας και θα συνεχιστεί, όσο οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία συνολικά δεν αντιδρά.

Ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου της Εκάλης έδειξε τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται μέτρα που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο, την εκπαιδευτική διαδικασία και το εκπαιδευτικό δυναμικό.

Στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Η διατήρηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Η γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.