Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, χθες Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, στον Πειραιά, οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής. Δεκάδες αντιπρόσωποι πήραν το λόγο και μετέφεραν με ζωντανό τρόπο τους προβληματισμούς, τις αγωνίες των γονέων, την πλούσια πείρα από τη δράση των Ενώσεων και τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία βγαίνει δυναμωμένη και με πείρα, αλλά και με νέες Ενώσεις που διευρύνουν την εμβέλειά της. Σε σύνολο 63 εγγεγραμμένων Ενώσεων Γονέων – Μελών συμμετείχαν οι 62. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αντιπροσώπων, ενώ η δύναμη της Ομοσπονδίας αυξήθηκε μετά την δημιουργία δύο νέων Ενώσεων Γονέων.

ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ, η εισήγηση και το κλείσιμο της συζήτησης, καθορίζοντας και τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα.

Στο Συνέδριο συζητήθηκε και η κατάσταση που διαμορφώνεται με τη λειτουργία των προγραμμάτων καλοκαιρινής απασχόλησης που διοργανώνονται με ευθύνη των δήμων (θερινά camp). Δυστυχώς η εικόνα που ήρθε είναι ότι πολλοί δήμοι δεν πήραν έγκαιρα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η ικανοποίηση όλων των αιτήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος πολλά παιδιά να μείνουν εκτός. Ταυτόχρονα παραμένει το ζήτημα του υψηλού κόστους συμμετοχής. Ήδη υπάρχουν Ενώσεις που έχουν προχωρήσει σε παρεμβάσεις στους Δήμους απαιτώντας να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις δωρεάν.

Το Συνέδριο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 9:00 π. μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των προγραμμάτων καλοκαιρινής απασχόλησης.

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη τη δημιουργική απασχόληση και όχι να είναι εγκλωβισμένα στους τέσσερις τοίχους ενός διαμερίσματος χωρίς καμία διέξοδο.

Καλούμε τις Ενώσεις να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, ώστε να παρέμβουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Με μεγαλύτερη δύναμη συνεχίζουμε τη δράση μας για όλα όσα δικαιούνται τα παιδιά μας!

Το Προεδρείο του 8ου Συνεδρίου

της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.