Αγαπητοί γονείς,

Κάθε χρόνο που περνάει η κατάσταση των σχολικών κτιρίων του δήμου μας χειροτερεύει. Χθες είχαμε την πτώση σοβά 1,5 μέτρου ο οποίος αποκολλήθηκε  από τον εξωτερικό τοίχο του 3ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας και έπεσε στο πεζοδρόμιο επί της οδού Πλάτωνος από ύψος 8 περίπου μέτρων.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου είχε ενημερώσει επανειλημμένα την αρμόδια αρχή για την κατάσταση του σχολείου και την άμεση ανάγκη συντήρησης του. Είναι ευτύχημα ότι με την πτώση του σοβά δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα διερχόμενων  παιδιών  ή κατοίκων.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας  αποστείλαμε επιστολή στις 2 Ιουνίου προς τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρη Παπαθανάση,  να μας ενημερώσει για τον προγραμματισμό εργασιών στα κτίρια των σχολικών μονάδων κατά την θερινή περίοδο,  καθώς και την εξέλιξη των εργολαβιών. Σας επισυνάπτουμε τις σχετικές φωτογραφίες από το σημείο της πτώσης.

Η σχολική κοινότητα της πόλης μας ζητάει το αυτονόητο,  να ζει και να εργάζεται σε ασφαλή κτίρια.  Οι υποχρεώσεις του δήμου και της πολιτείας είναι εξίσου αυτονόητες.  Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας ζητάμε για άλλη μια φορά επιτέλους,  από την τοπική αυτοδιοίκηση να σκύψει με σοβαρότητα στα προβλήματα των σχολείων μας και από την πολιτεία να μην αποποιείται τις ευθύνες της.  Σε τρεις μήνες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και ζητάμε ελέγχους καταλληλότητας σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.