Οι αιτήσεις για τα καλοκαιρινά camp του δήμου Ελευσίνας – Μαγούλας ξεκίνησαν στις 21/06/2023, ενώ η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μικρότερο των 48 ωρών), καθώς οι θέσεις καλύφθηκαν πολύ γρήγορα και το σύστημα έκλεισε, μη επιτρέποντας σε όποιον άλλο επιθυμούσε να υποβάλλει αίτηση. Συνεπώς σήμερα ο αρμόδιος φορέας δεν γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες, και μάλιστα σε ανάρτηση της η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας αναφέρει ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει πάλι σε τυχόν κενά που θα προκύψουν μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με γονείς που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας, θεωρούμε ότι υπάρχουν παιδιά που έμειναν εκτός. Θεωρούμε ότι η διαδικασία αυτή δεν προβλέπει την καταγραφή και την ικανοποίηση των όλων των αναγκών που υπάρχουν σήμερα για πρόσβαση στην δημοτική καλοκαιρινή κατασκήνωση.

Επιπλέον τα ιδιωτικά κέντρα δημιουργικής απασχόλησης είναι απαγορευτικά για την πλειοψηφία των γονέων της περιοχής, αφού η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί δεν τους επιτρέπουν να καλύψουν πολλές φορές ούτε τις βασικές τους ανάγκες, πόσο μάλλον να καλύψουν ένα επιπλέον μεγάλο έξοδο για την συμμετοχή των παιδιών τους σε μία καλοκαιρινή κατασκήνωση. Συνεπώς μετά από αυτήν την εξέλιξη η αγωνία και τα αδιέξοδα των γονέων της περιοχής συνεχίζονται.

Γι αυτό η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΜΑΓΟΥΛΑΣ ζητά:

  1. Να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα των αιτήσεων ώστε να μπορέσουν όλοι όσοι γονείς και κηδεμόνες επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για συμμετοχή στο καλοκαιρινό camp του Δήμου Ελευσίνας- Μαγούλας,
  2. Να ενημερωθούν εγκαίρως και με κάθε τρόπο,
  3. Να ανακοινωθεί επίσημα το διάστημα που μπορούν να πραγματοποιούνται οι αιτήσεις και να μην είναι λιγότερο των τριών ημερών,
  4. Να εξασφαλιστεί ότι θα γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις και θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες,
  5. Να έχουν δικαίωμα να αιτηθούν και τα παιδιά που του χρόνου θα πάνε νήπιο, αφού το προνήπιο πλέον έχει ενταχθεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Καλούμε την Δημοτική Αρχή και όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός της καλοκαιρινής κατασκήνωσης.

Τα παιδιά της περιοχής μας δικαιούνται το καλοκαίρι να περνάνε δημιουργικά τον χρόνο τους, να κοινωνικοποιούνται, να μαθαίνουν και οι εργαζόμενοι γονείς να μην ζουν με το άγχος και την ανασφάλεια για το τι θα κάνει το παιδί τους το καλοκαίρι.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.