Η Ένωση Συλλόγων Γονέων 4ης Δ.Κ. καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να επισκεφτούμε την έκθεση σύγχρονου έργου του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.), με τίτλο «1922-2022 Έξοδος – Διέξοδος»στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218), το Σάββατο 10 Ιουνίου 11:00.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και συμμετέχουν 372 καλλιτέχνες, με έργα από όλα τα είδη των εικαστικών τεχνών, ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, βίντεο, performance. Πρόκειται για μία έκθεση που έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον. Αναδεικνύονται οι τραγικές ιστορίες των πάνω από 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμένιων και Τούρκων προσφύγων, οι περιπέτειες στους τόπους εγκατάστασης. Θίγονται επίσης σύγχρονες πλευρές του πολέμου, του ξεριζωμού και της προσφυγιάς καθώς και οι αιτίες της μεγαλύτερης μάστιγας στην Ιστορία, που οι άνθρωποι την προκαλούν και οι άνθρωποι μπορούν να την εξαφανίσουν.

Δηλώσεις συμμετοχής με αποστολή λίστας με ονοματεπώνυμα (όπως στην ταυτότητα) ανα σχολείο στο enosigoneon4da@gmail.com, μέχρι την Πέμπτη 8 Ιουνίου 15:00, προκειμένου να μας διατεθεί ξεναγός.

Η είσοδος είναι δωρεάν, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για τους ενήλικους και για τους ανήλικους που διαθέτουν.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.