Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με επιτυχία και συμμετοχή κόσμου η κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων του 13ου,18ου,19ου & 26ου δημοτικών σχολείων της πόλης μας, με αίτημα την ένταξη των σχολείων αυτών στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.
Στην κινητοποίηση μίλησαν: ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη Πέτρος Σατολιάς, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη, ο Πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ Παναγιώτης Κατηφές και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας-Πειραιά Γιώργος Δημητρακόπουλος.
Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική η συμβολή του προγράμματος σε πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος ενέργειας, των καυσίμων και των αγαθών πρώτης ανάγκης.
Ενώσαμε τις φωνές μας, μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί και φορείς της πόλης μας για να διεκδικήσουμε γεύματα για όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων αλλά και την επέκταση του
προγράμματος και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ενώσαμε τις φωνές μας για να σταματήσει η κατηγοριοποίηση και ο διαχωρισμών των μαθητών σε προνομιούχους και μη, και για να πάψουν οι κοινωνικές ανισότητες μεταξύ παιδιών της ίδιας περιοχής.
Ο αγώνας για δωρεάν γεύματα για όλα τα παιδιά αγκαλιάστηκε ευρύτερα από τα Διοικητικά
Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων της πόλης μας.
Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.