Και φέτος σε  σχολεία του Δήμου μας πραγματοποιείται το πρόγραμμα «καλοκαιρινός παιδότοπος» στο οποίο συμμετέχουν όσα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού έκαναν σχετική αίτηση στη Μέριμνα με αντίστοιχη καταβολή αντιτίμου (από 60 – 120 € ανάλογα με τον αριθμό παιδιών της κάθε οικογένειας).

Με έκπληξη μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων ενημερωθήκαμε ότι σε ορισμένα σχολεία ζητήθηκε από τους γονείς να αγοράσουν υλικά για τις ανάγκες κάποιων δραστηριοτήτων του καλοκαιρινού παιδότοπου.

Τα υλικά αυτά ζητήθηκαν υπό μορφή λίστας, η οποία εγείρει τα εξής ερωτήματα:

  • Σε τι ανταποκρίνεται η οικονομική επιβάρυνση κάθε οικογένειας για την συμμετοχή του παιδιού ή των παιδιών της στον καλοκαιρινό παιδότοπο;
  • Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν προσκομίσει τα εν λόγω υλικά, με τι υλικά θα απασχοληθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον καλοκαιρινό παιδότοπο;
  • Με ποιον προγραμματισμό ο Δήμος οργανώνει και υλοποιεί το πρόγραμμα πρωινής απασχόλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;  Δεν θεωρείται αυτονόητο ότι για την απασχόληση που προσφέρεται στα παιδιά έχει γίνει η πρόβλεψη και η προμήθεια της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής;

Η λίστα υλικών μας «ταξίδεψε» μερικά χρόνια πίσω, όταν «παραδοσιακά» τα απαιτούμενα υλικά των Νηπιαγωγείων καλύπτονταν από τους γονείς των νηπίων!!!  Ευτυχώς, χάρη στην επίμονη διεκδίκηση της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων, αυτό δε συμβαίνει πια.

Τα απαιτούμενα υλικά για την εύρυθμη λειτουργία των Νηπιαγωγείων καλύπτονται από τον Δήμο που έχει και την ευθύνη.

Επειδή όμως τίποτα δε θεωρείται δεδομένο, το συγκεκριμένο αίτημα καθώς και η εντελώς δωρεάν συμμετοχή σε απογευματινές δραστηριότητες και στο πρόγραμμα «καλοκαιρινός παιδότοπος», αποτέλεσαν βασικά θέματα συζήτησης και διεκδίκησης στην πρόσφατη συνάντηση της Ένωσης με τον Δήμαρχο, κ. Γ. Θωμάκο.

Μάλιστα κατά την συζήτηση ο δήμαρχος παρατήρησε ότι πρέπει ως δημότες να είμαστε υπερήφανοι για την διεξαγωγή των καλοκαιρινών προγραμμάτων και μάλιστα όπως υλοποιούνται!

Υπενθυμίζουμε ότι τα σχετικά αιτήματα που κατατέθηκαν σε αυτή τη συνάντηση έχουν συνυπογράψει οι παρακάτω σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων:

1ου  Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

3ου  Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

4ου  Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

5ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

9ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

2ου  Δημοτικού Κηφισιάς

3ου Δημοτικού Κηφισιάς

4ου Δημοτικού Κηφισιάς

5ου Δημοτικού Κηφισιάς

6ου Δημοτικού Κηφισιάς

8ου Δημοτικού Κηφισιάς

2ου Γυμνασίου Κηφισιάς

3ου Γυμνασίου Κηφισιάς

2ου Λυκείου Κηφισιάς

1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας

2ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας

3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας

1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας

2ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας

3ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας

Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας

Λυκείου Νέας Ερυθραίας

Νηπιαγωγείου Εκάλης

Καλούμε τους γονείς να μην πληρώσουν την «καλοκαιρινή» λίστα για να μην δοθεί αφορμή να υπάρξει και «φθινοπωρινή» λίστα με το άνοιγμα των σχολείων.

Καλούμε τον Δήμο να προμηθεύσει τους καλοκαιρινούς παιδότοπους, που με τόση περηφάνεια οργανώνει, με όλα τα απαραίτητα υλικά για την δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση των παιδιών!!!

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.