Αγαπητά μέλη του ΔΣ, το σχολείο τελείωσε.

Το καλοκαίρι για τα παιδιά μας έχει ξεκινήσει και τους ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Η καλοκαιρινή περίοδος πρέπει να είναι η περίοδος που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες επισκευών στα σχολεία μας και να γίνει ο σωστός προγραμματισμός για την πλήρη στελέχωσή των σχολείων μας σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό για το νέο σχολικό έτος .

Προτείνουμε να στείλετε εκ νέου συγκεντρωτικά τα αιτήματά σας τόσο προς το Δήμο όσο και προς την Ένωση με αίτημα να υλοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι που τα σχολεία μας δεν λειτουργούν. Τονίζουμε και διεκδικούμε σχολικούς τροχονόμους, σχολικούς φύλακες, άτομα γενικών καθηκόντων για τις σχολικές μας μονάδες.

Από το Υπουργείο Παιδείας, ακόμη και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών αιτούμαστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην έρθουμε πάλι αντιμέτωποι με ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, σε παράλληλες στηρίξεις, σε τμήματα ένταξης, με ανεπαρκή και υποβαθμισμένη τεχνολογική υποδομή. Τονίζουμε την αναγκαιότητα των ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και των σχολικών νοσηλευτών και διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ τοποθέτησή τους στα σχολεία μας.

Να δηλώσουμε εκ των προτέρων την αντίθεσή μας σε κάθε συγχώνευση που μπορεί να σχεδιάζουν για τα σχολεία μας για τη νέα σχολική χρονιά αφού ο νόμος που ορίζει ως μέγιστο αριθμό τα 25 παιδιά στο τμήμα είναι μη αποδεκτός από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και την μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία ακόμη και εκτός του δήμου μας ώστε να μην δημιουργούνται περισσότερα τμήματα.

Θέλουμε σχολικές μονάδες που να λειτουργούν κανονικά και αποτελεσματικά.

Τονίζετε, διεκδικείτε και μας κοινοποιείτε ότι θέματα απασχολούν το σχολείο σας για να γίνουν και δικά μας θέματα αιτήσεων και διεκδικήσεων.

Οι σύλλογοι γονέων και η Ένωση γονέων συνεχίζουμε και το καλοκαίρι να αιτούμαστε και να διεκδικούμε ένα δημόσιο σχολείο αντάξιο για το καλύτερο των παιδιών μας.

Θέλουμε ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΣΦΑΛΗ σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές και δημοτικά γήπεδα για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.