Βροντερό όχι στη συγχώνευση του 20ου και 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου!

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί!

Η υποβάθμιση των σχολείων, άρα και της εκπαίδευσης των παιδιών μας, συνεχίζεται. Μετά τη συγχώνευση τμημάτων, τη συστέγαση 11ου ΓΕΛ – 14ου Γυμνασίου – ΕΕΝΕΓΥΛ, φέτος ήρθε η συγχώνευση του 28ου Δημοτικού Σχολείου με το 20ο Δημοτικό Σχολείο. Το 28ο Δημοτικό που στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο, επί 20 χρόνια μισθωμένο από τον Δήμο Περιστερίου κτίριο με χρονολογία ανέγερσης το 1968 (!) έχει αποτελέσει αιχμή διεκδικήσεων τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του 28ου Δημοτικού Σχολείου, όσο και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου εδώ και πολλά χρόνια. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων της σχολικής κοινότητας αγοράστηκε το 2008 οικόπεδο για την ανέγερση κτιρίου, ωστόσο 15 χρόνια αργότερα, δηλαδή τον Γενάρη του 2023 διαπιστώθηκε ότι λείπουν οι αναγκαίες πιστώσεις (!!!).

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια η Διοίκηση του Δήμου μας από τη μία “δεσμευόταν” ότι το κτίριο για το 28ο Δημοτικό Σχολείο θα αναγερθεί, από την άλλη άφηνε το σχολείο κυριολεκτικά να ρημάζει οδηγώντας το στο κλείσιμό του.

Οι γονείς και οι διδάσκοντες, η Ένωση Γονέων Περιστερίου έχουν αναδείξει αγωνιστικά το ζήτημα εδώ και πολλά χρόνια, γιατί το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Αφήνονται σχολεία να ρημάξουν, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο και συγχώνευση, ενώ τα παιδιά στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες σε πολυάριθμα τμήματα, συχνά ακόμα και μακριά από τα σπίτια τους. Και ερχόμαστε τώρα να επιβεβαιωθούμε, αφού το Υπουργείο Παιδείας εισηγείται το κλείσιμο του 28ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου και τη συγχώνευσή του με το 20ο Δημοτικό Σχολείο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι για το Υπουργείο και τον Δήμο τα σχολεία είναι κόστος. Φαίνεται, άλλωστε, από τους απαράδεκτους προϋπολογισμούς που δίνουν ψίχουλα για την Παιδεία. Για μας, όμως, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τα σχολεία είναι το φυσικό περιβάλλον των παιδιών μας, χώρος μόρφωσης και κοινωνικοποίησης, που πρέπει να είναι σύγχρονα και ασφαλή σε ό,τι αφορά τις υποδομές, να προσφέρουν ολοκληρωμένη και πολύμορφη μόρφωση σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο, να είναι ολιγάριθμα και λειτουργικά τα τμήματα και να έχουν σημείο αναφοράς τη γειτονιά τους. Όλα αυτά για μας δεν μπαίνουν στο ζύγι του κόστους… Αποτελούν αναφαίρετο και σύγχρονο δικαίωμα των παιδιών μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου στέκεται με κάθε τρόπο στο πλευρό των γονέων και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                      Η Γενική Γραμματέας

Φίλιππος Φλουσκούνης                                                                                      Αλεξία Σαρημανώλη

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.