Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς ενημερώνει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς τους γονείς και κηδεμόνες όσων παιδιών πρόκειται να φοιτήσουν στα δημόσια νηπιαγωγεία εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου πως και για εφέτος όλα τα παραπάνω σχολεία θα έχουν στη διάθεσή τους σύμφωνα με αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής την απαραίτητη γραφική ύλη, περιλαμβανομένων και ειδών χειροτεχνίας, όπως και επιπλέον χρήματα στα ταμεία τους τα οποία προορίζονται για την αγορά αναλωσίμων σύμφωνα με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των Τμημάτων τους.

Επιπλέον, η  Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς γνωστοποιεί στους γονείς και κηδεμόνες πως όλα τα Νηπιαγωγεία έχουν ήδη ενισχυθεί οικονομικά –και πάλι εκτάκτως– με το ποσό των εκατό ευρώ ανά Τμήμα για την αντικατάσταση τυχόν φθαρμένων παιχνιδιών. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ο παραμικρός λόγος να ενισχύουν οι γονείς από την τσέπη τους τα νηπιαγωγεία για την αγορά τέτοιων αγαθών και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος οι νηπιαγωγοί να ενθαρρύνουν μία τέτοια απαράδεκτη πρακτική! Πόσο μάλλον, όταν εκ του Νόμου η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης αποτελεί πρώτιστο μέλημα της Πολιτείας και όχι του γονιού!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς έχει αγωνιστεί επίπονα, επί σειρά ετών, ώστε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο της περιοχής να έχει στη διάθεσή του όλα εκείνα τα μέσα που συνδράμουν την ομαλή υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα τελευταία χρόνια, χάριν αυτής ακριβώς της επιμονής των μελών της, ο Δήμος έχει αρχίσει να στηρίζει με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και στοχευμένες προμήθειες τα νηπιαγωγεία, καλύπτοντας εν μέρει το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω της η συνεχιζόμενη κρατική υποχρηματοδότηση του ΥΠ.ΕΣ. και του Υ.ΠΑΙ.Θ.!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς  βρίσκεται δίπλα σε κάθε γονιό και εκπαιδευτικό που αγωνιά για το αύριο της Παιδείας του τόπου μας, στηρίζει όλα τα παιδιά χωρίς την παραμικρή διάκριση και σας καλεί να έρθετε κοντά της ούτως ώστε να εκλείψουν φαινόμενα που δεν αρμόζουν στο εκπαιδευτικό περιβάλλον του 21ου Αιώνα. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό, κρίσιμα αναλώσιμα και υλικοτεχνικές υποδομές.

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.