Η Ένωση γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας καταγγέλλει τα απαράδεκτα και αντιπαιδαγωγικά μπαλώματα στη δημόσια προσχολική εκπαίδευση, που στόχο έχουν να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τη δημόσια δίχρονη προσχολική αγωγή. Υπόλογες για αυτή την τακτική είναι οι κυβερνήσεις που χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό ξεκίνησαν την υποχρεωτική 2χρονη προσχολική αγωγή. Η υποχρεωτικότητα αυτή ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε κτηριακές υποδομές.
Οι παραλείψεις χαοτικές. Πολλά νηπιαγωγεία υποχρεώνονται να συστεγάζονται με δημοτικά σχολεία και να λειτουργούν σε άθλιες συνθήκες όπως τα κοντέινερ στα 151ο και 152ο νηπιαγωγεία. Το ίδιο και στα 39ο -125ο νηπιαγωγεία με βεβαρημένο το κτηριακό τους πρόβλημα αφού ο ίδιος ο δήμος (!!!) τα έχει κρίνει ακατάλληλα αδιαφορώντας όχι μόνο για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας, αλλά και για την σωματική τους ασφάλεια.
Σοβαρά, επίσης, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 32ο, 89ο και 104ο νηπιαγωγεία που συστεγάζονται με το 62ο δημοτικό σχολείο. Σημειώνουμε εδώ ότι υπάρχει συγκεκριμένος χώρος που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος σχολικής στέγης, το πρώην εργοστάσιο «Βότρυς» στα Σεπόλια, ο οποίος χώρος όμως παραμένει σκανδαλωδώς αναξιοποίητος! Η συστέγαση, επίσης, του 130ου νηπιαγωγείου με το 60ο δημοτικό επιβεβαιώνει την αδιαφορία δήμου και κυβερνήσεων αλλά και την πολιτική που αντιμετωπίζει την προσχολική εκπαίδευση ως κόστος, αφού και στην περίπτωση αυτή υπάρχει οικόπεδο χαρακτηρισμένο για «βιοκλιματικό νηπιαγωγείο» το οποίο παραμένει προκλητικά αναξιοποίητο! Προκρίνεται αντ’ αυτού να παραχωρηθεί η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να καλυφθούν οι ανάγκες για να φτιαχτεί ένα ακόμα τμήμα νηπιαγωγείου, συρρικνώνοντας το ζωτικό χώρο για τα παιδιά του δημοτικού και υποβαθμίζοντας περαιτέρω την πολιτιστική δραστηριότητα αλλά και το εκπαιδευτικό έργο στο σύνολό του.
Όλα αυτά τα σχέδια και οι αντιεπιστημονικές και αντιπαιδαγωγικές παρεμβάσεις έχουν τη σφραγίδα της προσωρινής μονιμότητας, γεγονός που αποδεικνύεται από τις εδώ και δεκαετείς αντιδράσεις των γονέων σ αυτές.
Η προσχολική περίοδος είναι βασική σχετικά με την διαμόρφωση των θεμελιωδών βάσεων της ανθρώπινης προσωπικότητας. Οι γονείς ενωμένοι απαιτούμε ΤΩΡΑ:
• Αναβάθμιση όλων των δομών προσχολικής αγωγής, ασφαλή και σύγχρονα κτήρια με τους αναγκαίου χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση και την ξεκούραση των παιδιών.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, νηπιαγωγών, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, ψυχολόγων καθώς και βοηθητικού προσωπικού.
• Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα προσχολικής αγωγής με ευθύνη του κράτους και όχι των Δήμων, ώστε να υπάρχει σύνδεση και συνέχεια του παιδαγωγικού έργου των παιδικών σταθμών με αυτό των νηπιαγωγείων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.