ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Αθήνα, 16.10.2023

Δε μείναμε σιωπηλοί όταν βάρκες – καρυδότσουφλα άφηναν πίσω τους νεκρούς, παιδιά και γονείς στη θάλασσα του Αιγαίου, ανθρώπους που έτρεχαν να ξεφύγουν από τις βόμβες του πολέμου.

Δε μένουμε σιωπηλοί όταν η βαρβαρότητα σε βάρος ενός λαού συνεχίζεται για χρόνια.

Όταν εδώ και δεκαετίες ο λαός της Παλαιστίνης διώκεται από τον τόπο του, εκτοπίζεται, φυλακίζεται, δολοφονούνται τα παιδιά του.

Όταν τον αναγκάζουν να ζει σε μια ανθρώπινη φυλακή στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς νερό, φαγητό, φάρμακα, ρεύμα. 

Όταν άοπλα και μικρά παιδιά ζουν καθημερινά εδώ και 75 χρόνια τον αποκλεισμό, την τρομοκρατία, την κακοποίηση και τη δολοφονία από τον ισραηλινό στρατό κατοχής με τις πλάτες των ΗΠΑ.

Όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος

«δεν θα πάψει ούτε στιγμή να αγωνίζεται για την ειρήνη και το δίκιο”

Και είναι δίκαιο  να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι τη δική τους πατρίδα, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς αποκλεισμούς στα βασικά αγαθά για την επιβίωση τους.

Για να μπορούν και τα παιδιά της Παλαιστίνης στην τρυφερή παιδική ηλικία να απολαμβάνουν, την ασφάλεια, την μόρφωση, το παιχνίδι, όπως πρέπει σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές των νεκρών παιδιών!

Υπόθεση όλων μας η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και σε κάθε λαό που παλεύει για λευτεριά και δικαιοσύνη.

Καλούμε τις οργανώσεις γονέων να συμμετέχουν  στην  συγκέντρωση αλληλεγγύης  στον Παλαιστινιακό λαό που  καλούν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς  της Αττικής την Τετάρτη 18 Οκτώβρη  στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ  στις 7μμ .

ΤΟ ΔΣ

Print Friendly, PDF & Email
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.